Basil, een wereldhondje

Philip Frinks

Category: Animals

€ 13,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Basil, een wereldhondje is de biografie van het hondje Basil. Deze hond, een Westhighland White terriër, is een echte wereldreiziger. Basil vertelt hoe hij met zijn baasjes de hele wereld over meegaat. Geboren in Perth, Australië, woont hij achtereenvolgens in Brunei, Noorwegen, Nederland, Venezuela, Schotland, Pakistan, Duitsland en Dubai. Het boek is geschreven vanuit de denkwereld van de hond. De geschiedenis van deze ‘Westie’ verloopt niet zoals die van de meeste honden. Basil kan met recht een ‘wereldhond’ worden genoemd.

From the book

Op de cursus moesten we deze week behendigheidsoefeningen doen. Eerst over een lat springen, die ongeveer dertig centimeter van de grond hing. Nou, dat was niet zo moeilijk. Dat had ik al eens met oma geoefend, maar dan over een touwtje. Daarna moesten we door een tunnel kruipen. Die grote honden hadden daar moeite mee, want die bleven soms steken. Voor mij was het een makkie. Voordat oma aan de andere kant stond om mij op te vangen, was ik daar ook al. Ik vond het leuk om te doen. Het was niet zo druk, omdat het de laatste keer voor de feestdagen was.
Opa en oma zijn druk aan het inpakken. Ze gaan met vakantie. Ik hoop dat ik mee mag, maar dat zal wel niet mogen. Ze gaan naar Canada. Ik word er wel een beetje nerveus van. Alleen thuis blijven in het grote huis wil ik niet. Volgens oma zou Suzan op mij komen passen, maar die is naar Schotland, omdat haar vader ziek is. Nou hoorde ik opa zeggen, dat ik dan maar in een dierenpension moet voor een paar dagen. Robert moet met de kerstdagen werken en komt mij daarna pas ophalen uit het Schuthok. Zo heet dat dierenpension. Als hij mij maar niet vergeet, want het lijkt mij helemaal niet leuk in dat pension. Opa en oma gaan naar Canada en brengen mij voor vertrek naar het Schuthok in Den Helder. Ik voelde mij heel erg verdrietig. Opa en oma hadden er ook wel verdriet van. Maar de mevrouw van het dierenpension was heel erg aardig. Ik mocht mijn speeltjes en knuffels meenemen .Ik kwam in een hok met nog een klein hondje. Ik weet niet hoe die heette, want hij stelde zich niet voor.

About the author

"Ik ben in 1944 geboren in Den Helder. Tot aan mijn pensioen ben ik werkzaam geweest als leraar tekenen en handvaardigheid in het voortgezet onderwijs. Basil kon niet altijd mee naar de landen waar zijn baasjes gingen wonen en werken. Meerdere keren kregen ‘opa en oma’  de zorg over dit hondje.  Vanaf het begin ben ik al zijn belevenissen gaan opschrijven met als uiteindelijk resultaat dit boekje."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Basil, een wereldhondje

Author:

Philip Frinks

Category:

Animals

Number of pages:

44

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

31-07-2015

ISBN:

978-94-022-1857-2 / 9789402218572

Price:

€ 13,95

Language

Dutch