Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Klopjacht op de zonen van Allah

Auteur

M. Négraoui

Uitvoering
Paperback
Reviews
4,0 / 5 (1 reviews )
Prijs
21 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

In onze multiculturele samenleving gebeurt het vaak dat mensen van een andere afkomst of religie worden gediscrimineerd. Het slachtoffer weet wel dat het onmogelijk is dat iedereen hem zal accepteren, maar rekent wel op fatsoensnormen. Worden deze niet gehandhaafd door zijn omgeving, dan komt het slachtoffer van discriminatie in een gevaarlijk vacuüm terecht. Om dit te voorkomen is het van belang dat er meer tolerantie ontstaat in Nederland. M. Négraoui beschrijft hoe we dit kunnen verwezenlijken.

Over de auteur

"Ik ben geboren in Marrakech. Ik heb antropologie gestudeerd in de Rijksuniversiteit Utrecht. Ik ben niet hier aan het proberen om Marokko te vertegenwoordigen. Ik ben geen politicus. Ik ben geen diplomaat. Ik ben een antropoloog en dat ben ik meer dan alles op aarde. En wetende hoe narcistische het klinkt, het is het enige ding dat me interesseert. Deze eindeloze introspectie, deze vragen, wie ben ik, wat ben ik, wat zijn mijn gevoelens en emoties, wat zijn mijn gedachten... Dit is de essentie van mijn werk."

Productinformatie

ISBN
9789402218244 / 978-94-022-1824-4
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
07-08-2015
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
192
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

Er zijn ongeveer zestien miljoen wezens van de menselijke soort in Nederland. Een deel van hen draagt eeuwig donkere, bruine ogen. De enige uitzondering is dat dit deel zich de naam Marokkaan heeft gegeven. Deze aparte soort, die met succes de straat van Gibraltar overstak, een brug tussen twee continenten, besteedt veel van zijn tijd met het zich afvragen, waarom zijn aanwezigheid hier veel problematiek veroorzaakt. Het is hoog tijd dat we naar de basis van zijn gedrag kijken.
Ik ben een individu uit Marokko en de persoon hierboven is van Marokkaanse afkomst. Mijns inziens heb ik het recht om er over te schrijven en ik weiger te zwijgen onder het voorwendsel dat sommige van zijn gedragingen vrij complex of indrukwekkend zijn. Een van de vreemdste kenmerken van studies die als onderwerp het gedrag van de Marokkaan hebben gekozen, is dat ze het bijna altijd langs een kant van evidentie doen.
De afgelopen tien jaar trachtten sommige rechtse politici, als ze een interview gaven aan de pers, dat niet te doen met redelijke, gewogen reacties in hun opmerkingen over de Marokkaan. Ik verafschuw mensen die gebruik maken van de hongerige pers door krachtige verklaringen af te leggen tegen Marokkanen, dit als middel om aandacht te trekken. Ik heb geen problemen met de persoonlijke ervaringen en meningen van elk, maar ik weet dat de pers graag overdrijft. Graag kleden ze de Marokkaan uit, alleen om zelf te pronken; het is zielig en laag naar mijn mening.
Het degradeert een belangrijk aspect: het samen één zijn. En dat is de nu juist de enige zaak die ik probeer te presenteren. Daarom heb ik, bij elke ontmoeting tijdens mijn leven hier in Nederland, vanaf het begin af aan, altijd gezegd: ‘Ik ben niet "een Marokkaans individu", ik ben "een individu uit Marokko".’

Reviews

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

door john.schijlen@gmail.com op 11-01-2016
Geef duidelijk de kern weer waar het over gaat. Wanneer en hoe snel halen we de verloren tijd in om tot een gelijkwaardige, begrijpelijke communicatie te geraken. Er is nog zeer veel te doen.