Ik ben niet 'anders'

Jorn Jansen, Eline Seegers en Mike van Kruistum Kübra Coskun

Category: Youth books

€ 13,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Tygo is een normale jongen die samen met zijn ouders en zijn broer in een rustig dorpje woont. Door de verandering die gaande is in de jeugdzorg, maakt Tygo kennis met allemaal nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, maar Tygo merkt dat ze allemaal anders zijn. Deze vriendjes en vriendinnetjes hebben namelijk allemaal een beperking of een handicap. Tygo leert gaandeweg hoe hij met de beperking of handicap van zijn nieuwe vrienden om moet gaan. Hij leert dat ze eigenlijk helemaal niet zo anders zijn!

From the book

"Ik heb AU-TIS-ME", zegt hij. Wat is AU-TIS-ME dan, denkt Tygo. Hij wil dit net vragen als hij wordt geroepen door de moeder van Bram.
"Tygo, je moet naar huis, jullie gaan eten!"
"Mama, wat is AU-TIS-ME?", vraagt Tygo aan de eettafel.
"Hahaha het is niet AU-TIS-ME, maar het is autisme. Kinderen met autisme zijn net treinen."
Treinen? Nou Bram ziet er niet uit als een trein hoor, denkt Tygo.
"Jij hebt geen autisme dus jij bent een auto.", zegt zijn moeder tegen hem. Tygo snapt er echt helemaal niets van. Tygo heeft geen wielen en hij lijkt helemaal niet op een auto.
"Een auto kan naar links en naar rechts wanneer hij wilt. Als je op de weg rechtdoor kan maar ook naar rechts, dan kun je zelf kiezen welke kant je op wilt. Maar een trein kan dat niet. Een trein moet het spoor volgen, anders kan hij niet verder rijden. Zo gaat dat ook met autisme. Mensen met autisme moeten net als de trein een soort spoor volgen, anders kunnen ze niet verder", legt zijn moeder uit.

About the author

"Wij zijn vier studenten van het Rijnijssel College te Arnhem. Op het Rijnijssel volgen wij de opleiding maatschapelijke zorg/ jeugdzorg. Voor een project hebben wij dit boek geschreven, omdat wij vinden dat kinderen veel te weinig van beperkingen af weten. Door middel van dit boek willen wij scholen hierin ondersteunen. Wij hebben alle vier nog geen ervaring met schrijven, maar hebben dit als een hele leuke uitdaging ervaren."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Ik ben niet 'anders'

Author:

Jorn Jansen, Eline Seegers en Mike van Kruistum Kübra Coskun

Category:

Youth books

Number of pages:

46

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 20 x 20 cm

Release date:

07-08-2015

ISBN:

978-94-022-1874-9 / 9789402218749

Price:

€ 13,95

Language

Dutch