Cover voorkant
Een gewone man
Een gewone man

Een gewone man

Marion de Vlieger

Category: Novels

€ 16,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een man van vijfenzeventig heeft twee jaar lang zijn vrouw Marianne verzorgd, tot zij overleed aan longkanker. Op een warme zomerse dag pakt hij wat spullen bij elkaar en gaat in zijn dorp op een rotonde zitten, verscholen tussen de takken van een prachtige treurwilg. Door wat hij om zich heen ziet gebeuren denkt hij terug aan zijn kinderen, zijn leven..., maar niet in de laatste plaats aan Marianne, die hij lief had. Af en toe komt een verpleegster met hem praten. Zij helpt hem om zijn verdriet te verwerken en de draad van het leven weer op te pakken.

From the book

Het was zo heet vannacht dat ik bijna mijn bed uitdreef. Ik lag maar te woelen en na te denken. Ik hield het niet meer uit in huis. Vanochtend vroeg heb ik mijn spullen bij elkaar gepakt en ben gaan lopen. Natuurlijk heb ik, voor ik vertrok, nog even gecontroleerd of de deur en de ramen goed afgesloten waren. Ik heb er de hele nacht over nagedacht wat ik mee zou nemen. Het is beperkt gebleven tot een dekentje, een zak brood, een fles water en een rol toiletpapier. Meer heeft een mens niet nodig. Ik was tenslotte niet van plan een wereldreis te gaan maken... Ik mis haar, mijn lieve vrouw Marianne. Wat mis ik haar! Ze is me enkele weken geleden ontglipt. Ze was ziek, heel ziek. Longkanker had ze. De doktoren zeiden twaalf maanden na deze gruwelijke ontdekking dat ze niet lang meer te leven zou hebben. Een akelige ziekte. Toch heeft ze uiteindelijk haar leven met nog een jaar kunnen rekken... Soms, als ik heel in de verte een WC hoor doortrekken, denk ik dat het Marianne is, die straks gewoon weer de kamer in komt lopen. Ik wacht in spanning af. Mijn spieren spannen zich. Mijn geest is klaarwakker en oplettend, zoals een dier op de loer ligt om zijn prooi te kunnen aanvallen zodra het dicht genoeg in zijn buurt komt. Maar na enkele minuten zakt de adrenaline in mijn lichaam weer. Langzaamaan kom ik tot bewustzijn en word ik weer mijzelf. De realist, die weet dat zijn vrouw is overleden, die weet dat hij verdriet mag hebben, die weet dat hij zijn best moet doen om niet gek te worden. Die hoopt dat hij haar ooit terug zal zien, zodat we samen in de zevende hemel kunnen zijn, nooit meer alleen.

About the author

"Zeven jaar geleden ben ik in Brabant gaan wonen. Ik vond werk in Roosendaal en ben daarnaast vrijwilligerswerk gaan doen om de stad en haar inwoners beter te leren kennen. Dit vrijwilligerswerk bestond uit het bezoeken van eenzame mensen en het bij elkaar brengen van vrijwilligers en mensen die graag bezoek wilden ontvangen. Voor het schrijven van dit boek ben ik geïnspireerd door deze contacten, maar ook door wat ik in het verleden heb meegemaakt."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Een gewone man

Author:

Marion de Vlieger

Category:

Novels

Number of pages:

98

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

16-01-2009

ISBN:

978-90-883-4696-5 / 9789088346965

Price:

€ 16,45

Language

Dutch