Cover voorkant
De Antillenschool
De Antillenschool

De Antillenschool

Stiny Huizing

Category: Novels

€ 18,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wanneer Brigit na een afwezigheid van zes weken weer op haar werk bij Chemica verschijnt, is er nogal wat veranderd. Haar chef is vervangen door een cheffin. Brigit heeft vanaf het eerste moment een hekel aan haar en laat dit ook duidelijk blijken. Bij thuiskomst blijkt Mireille, een klasgenote van de lagere school, haar voicemail te hebben ingesproken. Ze nodigt Brigit uit om samen met andere klasgenoten een lang weekend bij haar door te brengen. Ze heeft een bedoeling met haar uitnodiging, maar wil die vooralsnog niet onthullen. Het wordt een onvergetelijk weekend vol onverwachte gebeurtenissen en met een verrassende ontknoping.

From the book

Als de mannen weer binnenkomen om de laatste tafel op te halen, vraag ik of ze een momentje hebben. Verbaasd kijken ze me aan, zetten de tafel neer en luisteren. Ik vertel ze over Tommie terwijl ik hun mijn arm laat zien waar een blauwe plek en de afdrukken van zijn nagels zichtbaar zijn. En zeg dan dat ik hem daarna een stomp heb gegeven, maar dat die zo hard is aangekomen dat hij buiten westen is geraakt. ‘Zou u hem in de auto kunnen leggen en hem ergens bij Zwolle willen dumpen, in de bossen of zo? Als hij dan weer bij kennis komt, heeft hij geen flauw benul hoe hij daar gekomen is. Wellicht leert hij het dan af om vrouwen lastig te vallen.’ ‘Een mooie stunt,’ zegt de jongste. ‘En als hij onderweg wakker wordt?’ zegt de andere man bedenkelijk. ‘Dan laat u hem gewoon uitstappen en kunt u zeggen dat hij waarschijnlijk zelf in het busje is geklommen.’ ‘Nou dame, ik vind het wel een goeie grap, en als we u daar een plezier mee kunnen doen, waarom niet? Laat maar zien waar die smeerlap is.’ Eerst zetten ze de derde tafel in het busje. Het is een behoorlijk grote wagen. Dan maken ze ruimte voor Tommie, gooien een oude deken op de grond en komen weer binnen. De twee krachtpatsers tillen hem zo gemakkelijk op alsof hij zo licht is als een veertje. Voorzichtig lopen ze door de winkel en leggen hem in het busje. ‘Nu maar hopen dat hij niet wakker wordt als we de deur dichtslaan,’ grijnst de jongste. Hij klapt de deur dicht, blijft even luisterend staan, steekt zijn hand naar me op en het busje rijdt weg. Goh, wat heb ik een plezier.

About the author

"Ik ben in Ter Apel geboren en ik heb mijn lagere schooltijd op De Antillenschool in Groningen doorgebracht. Omdat wij, de leerlingen van deze school, nog steeds contact met elkaar hebben, kwam ik op het idee om hier een misdaadverhaal over te schrijven. Eerder schreef ik de misdaadroman De Acht."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Antillenschool

Author:

Stiny Huizing

Category:

Novels

Number of pages:

236

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

23-01-2009

ISBN:

978-90-883-4709-2 / 9789088347092

Price:

€ 18,45

Language

Dutch