KRONIEK van ODERAN

Peter Swart

Categorie: Fantasy
  • (9)

€ 21,50
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

In 1999 werden rond de ster Upsilon Andromeda planeten ontdekt, waarvan er één overeenkomsten vertoonde met de Aarde. Als decennia later interstellair reizen mogelijk wordt, richt de aandacht van de ruimtevaart zich op deze planeet. Oderan blijkt echter minder herbergzaam dan men had gedacht. In KRONIEK van ODERAN volgen we de eerste koloniale missie. Het verhaal wordt verteld door diverse missieleden. Naast het avonturenelement is er aandacht voor persoonlijke reacties op extreme omstandigheden en onderlinge relaties.
Met KRONIEK van ODERAN is er eindelijk nieuwe, spannende sciencefiction uit het Nederlands taalgebied, waarin liefhebbers van SF, aliens en fantasy ruimschoots aan hun trekken komen.

Uit het boek

      code: HAN 020
      tijd: 13.24
      onderwerp: OP HET MEER

Al snel na de vergadering maakten Martin en ik ons gereed voor de tocht naar het meer. Om kwart over tien vertrokken we van de Spyral. Wij samen in één voertuig, twee bewakers in een ander met daarin de opblaasbare boot en de benodigde apparatuur. Het geheel riep de boottocht met Gardner in mijn herinnering op. Ook al leek het gevaar veel groter, toch voelde ik me nu meer op mijn gemak. Ik had er alle vertrouwen in en stuurde de hoover zelfverzekerd de vlakte over. We moesten natuurlijk veel ballast meesjouwen door het woud, maar gelukkig kregen we hulp van de drie man die het meer sinds gisteren al in de gaten houden.
Het water was kalm en leek slechts door de wind bewogen. De boot werd klaargemaakt en niet veel later voeren Martin en ik het meer op. De aanblik van het stille water maakte dat de spanning van me afviel.
‘Eindelijk Martin,’ grapte ik, ‘een romantisch boottochtje met z’n tweetjes.’
Ik moest blozen om mijn eigen woorden. Martin zag het en lachte me vriendelijk toe. Zonder verder iets te zeggen voeren we naar het midden van het meer.
Toen ik de camera in het water liet zakken trok een huivering door me heen. Aarzelend keek ik de diepte in en schrok zo hevig dat ik de handvatten losliet. Het apparaat verdween in het donkere water. Martin zag het, stond verschrikt op, verloor zijn evenwicht en de boot kapseisde. Ik gilde het uit toen ik in het water viel.
‘Hou je stil!’ riep ik tegen Martin, die al spartelend de boot probeerde om te keren. ‘Beweeg niet teveel. Het komt eraan!’

Over de auteur

"In het dagelijks leven werk ik als medisch psycholoog in een kankerinstituut, na een carrière in de GGZ en het onderwijs. De vrije tijd wordt verdeeld over gezin, schrijven, muziek en (strip)tekenen. Ik heb enkele albums geproduceerd, waarvan de muziek knipoogt naar de symfonische rock van de zeventiger jaren. Sciencefiction en fantasy vormen hierbij belangrijke inspiratiebronnen. Het is dan ook goed mogelijk dat KRONIEK van ODERAN in de toekomst zijn eigen soundtrack zal krijgen."

Reviews

2015-11-23 19:07:43 | Door: Jan van der Lee | Waardering:
Dit boek beschrijft de ervaringen van een groep mensen die een nieuwe planeet gaan koloniseren. De manier waarop dit beschreven wordt, is mogelijk wel even wennen, omdat het niet vanuit één persoon, maar vanuit een deel van de groep beschreven wordt. Zodra die gewenning er is, leest het heerlijk weg. Het is mooi om te lezen dat naast de praktische kanten van de aankomst op de planeet en de perikelen waar de kolonisten mee te maken krijgen, ook ruimte is voor de menselijke emoties en de op aarde achtergelaten geestelijke bagage van de personages. In sommige opzichten doet de manier van schrijven en de wijze waarop de personages en hun belevenissen op de nieuwe planeet beschreven worden wel denken aan de verhalen zoals beschreven door Jules Vernes. Complimenten aan de auteur voor dit debuut.

2015-10-28 14:30:46 | Door: Jan Terhell | Waardering:
Was erg benieuwd naar het boek, heb het gekocht omdat de omslag al heel mooi is. Naar ook om dat ik van SF hou. Toen ik eenmaal ws begonnn met lezen kon en wilde ik niet meer stoppen. Het bleef boeien. Nu is het wachten op deel 2

2015-10-26 19:20:35 | Door: Liz | Waardering:
Boek met veel plezier gelezen! In de trein begonnen met lezen en ik baalde gewoonweg toen de eindbestemming bereikt was, keek al uit naar de terugreis om verder te kunnen gaan in deze uitstekende pageturner.

2015-09-27 21:54:02 | Door: Ineke | Waardering:
Mijn allereerste SF/fantasy boek pakte me vanaf de eerste bladzijde. Leuk, die opzet dat het vanuit verschillende personen wordt beschreven. Vlotte stijl en nog spannend ook! Ik ben benieuwd naar het vervolg

2015-09-14 20:22:11 | Door: René | Waardering:
De originele invalshoek, waarbij de hoofdrolspelers ieder via een soort blog hun ervaringen met de aarde delen, geeft het verhaal vaart. Hierdoor wil je steeds dieper in de materie duiken; met andere woorden: meeslepend. Mooi gevonden, Peter! Erg leuk om de auteur, Peter Swart, indirect terug te vinden in het boek. Niet alleen lijkt hij min of meer in de figuur van Martin te kruipen, ook gooit hij er tussendoor met het omschrijven van de symfonische rockgroep Morphosis een link naar zijn muziekachtergrond in. Het vervolg is blijkbaar al klaar. Ben benieuwd hoe dit verder verloopt. Liefhebbers van de strip Trigië van Don Lawrence zullen wellicht in dit boek eenzelfde soort SF/Fantasy herkennen.

2015-09-08 20:23:40 | Door: Paul van Hal | Waardering:
Vanmorgen het boek in de Koningshoek gekocht en in één ruk uitgelezen. Ben onder de indruk en nieuwsgierig naar het vervolg. Van harte gefeliciteerd met je boek.

2015-09-05 14:41:03 | Door: Trudi Bexterman | Waardering:
Vlot geschreven sciencefictionboek met veel onderhuidse humor, dat leest als een trein. De gebeurtenis wordt vanuit verschillende hoeken belicht. Dit geeft het geheel een psychologisch tintje, niet verwonderlijk gezien de achtergrond van de schrijver. Langzaam opgebouwde spanning leidt tot een onverwachts einde. Een aanrader!

2015-09-04 18:09:06 | Door: Sitta | Waardering:
Uit! En balen van dat boek, jakkes.....veeeel te snel uit en dan ook nog een enorme cliffhanger....wat doe je me aan?! Manman, wat een verhaal! Met vaart geschreven, je ziet het voor je, allerlei invalshoeken vanwege de personages die hun eigen, herkenbare schrijfstijl hebben, pfffff, wat ontzettend knáp!!! Mag ik deel II??

2015-08-31 11:46:31 | Door: Ingrid van der Borden | Waardering:
Kroniek van Oderan is een knap geschreven verhaal waar je jezelf gemakkelijk in kunt verliezen. De manier van schrijven, het verhaal wordt verteld aan de hand van door de hoofdrolspelers geschreven verslagen, heb ik als erg prettig ervaren. Ik kijk nu al uit naar het vervolg van dit boek! Complimenten aan de schrijver!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

KRONIEK van ODERAN

Auteur:

Peter Swart

Categorie:

Fantasy

Aantal pagina's:

270

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

21-08-2015

ISBN:

978-94-0221-924-1 / 9789402219241

Vaste prijs:

€ 21,50

Waardering:

  • (9)