Cover voorkant
Sport, niet altijd leuk!
Sport, niet altijd leuk!

Sport, niet altijd leuk!

Bert Brinkman


€ 15,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Hoewel er steeds meer aandacht komt voor pesten, blijft dit een probleem. Pesten komt voor op school, op de werkvloer, maar ook op de sportvereniging. Sport is niet altijd leuk! In dit boek wordt aan de hand van verhalen uit de praktijk de relatie gelegd met de theorie. Hierdoor is de theorie eenvoudig toepasbaar in de dagelijkse praktijk van de trainer-coach. Het hoofdonderwerp is dan misschien pesten in de sport, maar deze informatie is tevens van toepassing op andere groepsprocessen. In helder, toegankelijk taalgebruik wordt informatie gegeven over wat pesten is, hoe het te herkennen is en wat eraan te doen is.

From the book

WIE HEEFT WAT MET WIE?

Het zou fantastisch zijn als iedereen in een team goed met iedereen op zou kunnen schieten. Een vriendenteam, dat zou heel fijn zijn. Toch is dit maar zelden het geval. Soms is dat maar goed ook, want de vriendschap tussen leden van het team kan zo hecht zijn dat functioneel aanspreken op het gedrag van de ander nog amper mogelijk is. Het kan dus voorkomen dat je met sommige teamgenoten een prima contact hebt en met andere minder of gewoon helemaal niet. Binnen een team kunnen ook coalities gevormd worden. Een team kan goed uit meerdere subgroepen bestaan. Binnen een groep kan het ook voorkomen dat een of soms enkele spelers met niemand contact hebben. Om zicht te krijgen op de relaties die er in een team bestaan kan je een sociogram maken. Net als bij de Roos van Leary kan je deze invullen vanuit het perspectief van de trainer, maar iedere individuele speler binnen het team zou dit voor zichzelf kunnen invullen. De volgende casus vertelt het verhaal van een meisjesteam, meiden van zeventien en achttien jaar.

About the author

"Ik ben getrouwd en vader van drie kinderen. Ik ben ruim 25 jaar werkzaam in de GGZ. De eerste jaren als verpleegkundige, maar tegenwoordig houd ik mij bezig met de veiligheid en gezondheid van medewerkers. Ik ben, in verschillende functies, al ruim 30 jaar actief in de sport. Net als in het werk vind ik dat ook sport voor iedereen leuk en plezierig behoort te zijn. Dit is helaas niet altijd het geval."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Sport, niet altijd leuk!

Author:

Bert Brinkman

Category:

Sports and Games

Number of pages:

64

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

28-08-2015

ISBN:

978-94-022-1917-3 / 9789402219173

Price:

€ 15,45

Language

Dutch