De kracht van een kind met niet-aangeboren hersenletsel

Ursula Hamelink

Categorie: Gezondheid

€ 15,50
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Niet-aangeboren hersenletsel kan ook bij kinderen voorkomen. In De kracht van een kind met niet-aangeboren hersenletsel wordt duidelijk omschreven wat de mogelijke problemen zijn van niet-aangeboren hersenletsel (NAH) bij kinderen. Uitgelegd wordt hoe je met een holistische visie en systemisch werken volgens de Tzolkinkalender kinderen met NAH het beste kunt benaderen gedurende hun persoonlijke ontwikkeling. Systemisch werken volgens de Tzolkinkalender geeft een heldere en leerzame kijk op de kracht van het kind en zijn omgeving. Er worden eenvoudige praktische oefeningen, opdrachten en tips besproken. De kracht van een kind met niet-aangeboren hersenletsel is een leerzaam en praktisch bruikbaar boek.

Uit het boek

Het kind met NAH is uit zijn kracht gekomen en moet weer in verbinding worden gebracht met zichzelf met als doel de innerlijke kracht weer te (her)vinden. Het is dus heel belangrijk dat naar het hele systeem van het kind met NAH wordt gekeken.
Tijdens de Holistische benadering kun je het kind vragen na te denken hoe het komt dat het leven is zoals het nu is. Het is belangrijk om het in verbinding te laten gaan met de Bron. Vanuit je Bron kom je weer in verbinding met de ander.
NAH is als het ware een spons. Een spons zuigt alles op en gaat pas leeg, als de spons wordt uitgeknepen. Datzelfde geldt als het ware voor het kind ook. Aan de NAH moet aandacht geschonken worden en daarnaast aan alles wat bij het kind hoort.
Ieder kind heeft structuur nodig en grenzen, rustmomenten op vaste tijden. Een kind leert wat respect is en groeit op met eigen waarden. Belangrijk is dat een kind open kan zijn en erkenning krijgt voor wie hij is. Dus ook als een kind NAH heeft. Dit leidt tot het ontwikkelen van meer bewustzijn, respect en liefde door te leven vanuit het hart en met het hart, vanuit de eigen kracht.
NAH is een spiegel die direct een invloed heeft op de omgeving. De omgeving is zich niet altijd bewust dat de problemen komen door de NAH. De lichamelijke klachten, gedragsproblemen, emotionele problemen en leerproblemen worden vaak gezien als oorzaak van het kind zelf. Met een Holistische benadering zoek ik naar de oorzaak van het probleem op verschillende niveaus.

Over de auteur

"Ik ben getrouwd en heb drie kinderen. Mijn expertise is niet-aangeboren hersenletsel. De Tzolkin geeft mij ondersteuning, energie en motivatie. Ik bekijk het leven vanuit een Holistische visie. Mijn missie: 'Maak gebruik van je eigen kracht, wees positief, geef nooit op, stel de juiste vragen en wees altijd jezelf. Dan zal het leven je laten stralen en je met warmte en liefde omarmen.' Mijn bedrijf heet Maximaal Vooruit."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De kracht van een kind met niet-aangeboren hersenletsel

Auteur:

Ursula Hamelink

Categorie:

Gezondheid

Aantal pagina's:

70

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

04-09-2015

ISBN:

978-94-0221-960-9 / 9789402219609

Vaste prijs:

€ 15,50