Cover voorkant
Achter de schermen van de koude oorlog
Achter de schermen van de koude oorlog

Achter de schermen van de koude oorlog

Richard van Moorselaar

Category: Novels

€ 18,45

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Achter de schermen van de koude oorlog beschrijft de belevenissen van een zeer jonge knaap Ton, die in begin jaren zestig van de twintigste eeuw als beroepsmilitair bij de Koninklijke Marine kwam. Hij onderscheidde zich al snel door zijn moed en doortastendheid. Een zeer bruikbaar persoon op wie men kon vertrouwen in precaire situaties gedurende de periode van de koude oorlog.

From the book

‘Die lui verzuipen, schipper,’ schreeuwde Ton tegen de opperschipper die naast hem stond te kijken. ‘Dat water is ijskoud. Laat een Dinghy overboord zetten. Nu direct!’ De opperschipper keek Ton aan en zei: ‘Loop met me mee en help ons.’ Van de 15 centimeter toren 1 werd een Dinghy losgemaakt. De centimeter dikke nylonlijn van het reddingsvlot werd vastgezet aan de reling aan stuurboordzijde. Zes mannen tilden het loodzware reddingsvlot over de reling en lieten het vallen. Meters lager plonsde het in zee. Het mechanisme om het vlot te ontvouwen werd met een flinke ruk aan de nylonlijn in werking gesteld. Na een flinke plof werd de Dinghy erg snel automatisch opgeblazen. ‘Er moet iemand naar beneden schipper,’ riep Ton. ‘Hij moet de lijn kappen en gaan peddelen.’ ‘Ja, maar hoe en wie?’ schreeuwde een bootsman met veel paniek in zijn stem. Nog voordat de bootsman was uitgesproken had Ton zijn hoge werkschoenen uitgetrokken en zijn marinepet op de bak neergegooid. Hij klom over de reling en keek naar beneden. Meters lager lag de Dinghy te deinen op de golven. Ton pakte de nylonlijn en liet zich naar beneden zakken. Hij voelde het nylonkoord in zijn handen branden. Hij sprong de laatste meters naar beneden en kwam in het ijskoude water terecht.

About the author

"Ik ben in 1947 geboren te Zuilen, (Utrecht). Na mijn dienstverband bij de Koninklijke Marine kwam ik, na een aantal omzwervingen, in dienst bij een financiële dienstverlener. In 2002 maakte een verkeersongeval een abrupt einde aan mijn loopbaan. In de toen ontstane vrije tijd ben ik gaan schrijven. Na De Zonderling en Oude Kameraden is dit mijn derde boek."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Achter de schermen van de koude oorlog

Author:

Richard van Moorselaar

Category:

Novels

Number of pages:

200

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

23-01-2009

ISBN:

978-90-883-4716-0 / 9789088347160

Price:

€ 18,45

Language

Dutch