Het dagboekverhaal van Tommy Daanerickx

Daan Delien

Category: Biographies

€ 13,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Jong zijn en een auto-immuunziekte hebben. Wat voor invloed heeft dit op het leven en hoe kan deze ziekte je toekomst bepalen? In dit boek vind je de antwoorden op deze vragen en meer. Je volgt de avonturen van een jong persoon met de Ziekte van Bechterew. Hierdoor krijg je op een leuke manier inzicht in het leven van een (jonge) reumapatiënt.

From the book

Liefste dagboek,
Dit is de eerste keer dat ik je in mijn handen vasthoud. Vorige week lag je nog in de winkel, vandaag ben je mijn bezit. Ik zal al mijn verhalen, avonturen en weetjes met je delen. Daarvoor heb ik je immers gekocht. Aangezien je mij nog niet kent, zal ik me even voorstellen.
 
Ik ben Tommy Daanerickx, 18 jaar. Mijn hobby’s zijn: schrijven, dichten, muziekmaken, theater... Ik kreeg, nog niet zo lang geleden, de diagnose ‘ziekte van Bechterew’. De ziekte van Bechterew is een auto-immuunziekte. Dit wil zeggen dat mijn lichaam afweerstoffen gaat aanmaken tegen zijn eigen weefsels. Hierdoor kunnen er dus ontstekingsreacties ontstaan. Simpeler gezegd: ontsteking van de wervelkolom die kromming veroorzaakt. Het is dus een gewrichtsontsteking van de wervelkolom. Dit geeft ook reacties op andere plaatsen in het lichaam, zoals knieën, benen, tenen, handen, voeten, schouders, nek, volledige rug... Je kan het zo gek niet bedenken.
We gaan stoppen met de minder leuke dingen. Voor de rest ben ik een doodnormale 18-jarige jongen/man. Ik amuseer me zoals elke andere normale 18-jarige dat doet: weg gaan met vrienden, naar café, feestjes. Ik hou natuurlijk wel rekening met deze ziekte, wat zeer logisch is.
 
Zo dagboek: je eerste bladzijde staat erin. Nu de rest nog, want ook jij gaat een zeer leuk en aangenaam leven leiden. Met leuke en minder leuke momenten. Maar we pakken het leven zoals het komt hé.
 
Nog heel veel plezier!
Liefs,
Tommy

About the author

"Van kinds af aan vond ik het al leuk me creatief te uiten; eerst door het maken van kleine tekeningen, later door het bespelen van enkele muziekinstrumenten. Nu heb ik voor het eerst een verhaal geschreven. In dit boek komen mijn gedachtestromen en verschillende gebeurtenissen uit het nabije verleden weer tot leven. De melodie van het verhaal mag u dit keer zelf ontdekken."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het dagboekverhaal van Tommy Daanerickx

Author:

Daan Delien

Category:

Biographies

Number of pages:

32

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

18-09-2015

ISBN:

978-94-022-1921-0 / 9789402219210

Price:

€ 13,95

Language

Dutch