Rood-Wit Thuis

Han Maas

Category: Miscellaneous

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Rood-Wit Thuis is een bundel met nostalgische- en deels autobiografische verhalen en columns. Het gaat over de herinnering aan Han Maas’ vader. Ook wordt er in de fantasierijke verhalen hier en daar uitgehaald naar de hedendaagse ‘gebakken lucht maatschappij’. De nodige dosis humor is in deze bundel niet achterwege gelaten.

From the book

Ik geef hem een zoen tussen z’n grijze slaap en z’n oog, vlakbij het littekentje dat hij in z’n jeugd heeft opgelopen bij een verwonding veroorzaakt door een vallende vaas. In de loop der jaren is het littekentje steeds donkerder geworden. Ik pak z’n hand wat steviger vast en knijp er twee keer zachtjes in. Langzaam wendt hij z’n hoofd, alsof hij wat herkent, althans dat vermoed en hoop ik, mijn richting op om vervolgens twee keer zachtjes in mijn hand te knijpen. Ruim een jaar na z’n dood loop ik de Marathon van Amsterdam. Omdat de finish in het Olympisch Stadion is, motiveert me dat extra. Het is een hele gewaarwording om zomaar het stadion in te rennen waar je vroeger als jongetje toeschouwer was. Ik kijk m’n ogen uit. Na een rondje in het stadion te hebben gelopen, zoals dat hoort, is de finish eindelijk in zicht. Als ik de streep passeer en hijgend met m’n handen op mijn knieën sta uit te puffen, kan ik het niet laten even met m’n vingers door het gras te wroeten. Snel sta ik weer op, mijn ogen tasten de Marathontribune af. Dan ontdek ik de plek waar we vroeger bijna altijd zaten; ik herken de paal waar we altijd last van hadden. Ik wil het niet, maar de tranen rollen nu over m’n wangen. Een medehardloper, die net voor mij gefinisht is, slaat joviaal een arm om me heen en zegt: "Altijd weer een emotioneel moment hè, na zo’n prestatie!" Ik knik.

About the author

"Ik ben geboren in 1956 in Amsterdam-Watergraafsmeer. Tot op de dag van vandaag heb ik hier mijn thuisbasis. Als zoon van een metaaldraaier, die zich heeft weten op te werken tot vertegenwoordiger in metaalbewerkingmachines, ben ik thans werkzaam als inkoper bij een energiebedrijf. Mijn vrije tijd besteed ik aan hardlopen en schaatsen. Als ik geen zin heb om me fysiek in te spannen, dan schrijf ik graag verhaaltjes."

Reviews

2011-06-06 16:44:52 | By: Herma
Een leuk herkenbaar boek, humoristisch en tegelijkertjd maatschappijkritisch. Ik heb het met veel plezier gelezen.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Rood-Wit Thuis

Author:

Han Maas

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

86

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

30-01-2009

ISBN:

978-90-883-4714-6 / 9789088347146

Price:

€ 14,45

Language

Dutch