Cover voorkant
Geluk begint voorbij Rome
Geluk begint voorbij Rome

Geluk begint voorbij Rome

Willem Muijs

Category: Novels

€ 19,95

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In Geluk begint voorbij Rome verhaalt de schrijver over een dorp in Italië, zijn tweede thuis. De argeloze lezer kan in de waan raken dat de aankoop is tegengevallen: het gechicaneer, de aardbeving, muggen, herstelwerkzaamheden, autoritten, de maffia. En toch, niets is minder waar. Zelfs nu nog, twintig jaar en tweehonderdvijftigduizend kilometer verder, brengt elke heenreis weer de spanning van wat aan te zullen treffen, en voelt het aan of hij verandert, alsof hij in een andere identiteit glijdt, want iedereen daar in dat dorp reageert zo anders op hem, zoveel intensiever dan hier, hier in zijn biotoop in Nederland.

From the book

Onze directe overbuurvrouw meldt zich op het plein. Savarella, een struise weduwe van een totaal ander kaliber, is een tiental jaren geleden vanuit de Abruzzen hier naartoe verhuisd en raakt niet uitgepraat over haar geboortestreek en over de bijzondere eigenschappen van haar overleden echtgenoot, een officier bij de carabinieri die ons van talloze foto’s in haar huis streng pleegt aan te staren. Zij is uit hetzelfde hout gesneden: ze duldt geen tegenspraak, domineert elk gesprek, dwingt je bijna om nog een koekje of chocolaatje te nemen, staat niet toe dat je haar huis verlaat zonder een van haar fotoboeken door te bladeren en wisselt haar rap vertelde anekdotes af met melodieus geneurie en theatrale gebaartjes; een uit de Scala van Milaan verdwaalde matrone.
Ze richt zich tot Margriet met een verzoek, nou ja, het klinkt meer als een bevel als ze haar uitlegt dat ze naar het kerkhof wil om het graf van haar man, de hoge officier van de carabinieri, van verse bloemen te voorzien en dat ze op dat moment geen vervoer heeft en onze auto staat daar toch maar niks te doen. Margriet heeft wel zin in een ritje met deze wonderlijke dame en ze vertrekken even later met bloemen, kaarsen en een uitschuifbare ladder uit onze cantina. Wij, de achterblijvers, zwaaien hen uit waarna ieder zijns weegs gaat.

About the author

"Mijn boeken weerspiegelen en completeren mijn wereld en werk als beeldend kunstenaar. Mijn installaties, tekeningen, videobeelden, sculpturen en tentoonstellingen krijgen samenhang en inhoud in verbindende verhalen als Geluk begint voorbij Rome."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Geluk begint voorbij Rome

Author:

Willem Muijs

Category:

Novels

Number of pages:

200

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

09-10-2015

ISBN:

978-94-022-2049-0 / 9789402220490

Price:

€ 19,95

Language

Dutch