De Carnavalszoon

Huug Stam

Category: Health

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wat heb ik misdaan? Waarom lig ik in een isoleercel? Kom ik er nog uit, en hoe? Gelukkig vind ik m’n vrijheid terug en ik besluit de medische wereld verder te ontwijken. Ik ben op dat moment nog maar 16 jaar oud. Een leven volgt met ups en downs. Een paar maal word ik ondanks mijn maatregelen gedwongen opgenomen. De laatste episode van anderhalf jaar overleef ik door de natuur en op eigen kracht. Hierbij maak ik gebruik van mijn ervaringen. Niet slecht voor iemand met manisch-depressiviteit. Ik vraag en ontvang uiteindelijk hulp. Carnaval is definitief voorbij.

From the book

Nu lig ik op een andere kamer. Vier blinde muren, twee korte en twee langere. Twee spotjes in het plafond pal boven mijn hoofd. Als ik mijn hoofd iets achterover strek, kan ik ze zien. Ze branden ongevraagd, 24 uur per dag. Ik lig op een oud ziekenhuisbed, de meeste verf is er van af. Het heeft geen wieltjes onder de poten zoals andere ziekenhuisbedden. Met dikke leren banden ben ik vastgebonden aan het frame van het bed. Niet alleen mijn polsen maar ook mijn enkels. De verplegers hebben hier erg hun best op gedaan. Omdat ik normaal al mager ben en nu bijzonder mager door mijn hongerstaking, word ik niet beschermd door lichaamsvet. De banden snijden in mijn vlees, het veroorzaakt rode striemen en veel pijn. Het dwingt me tot goed stil liggen. Ik kan zo natuurlijk niet naar de wc, waarover ik me aanvankelijk nogal ongerust maak. Later is dat geen punt meer; mede door woede gedreven laat ik alles gewoon lopen. Ze vinden het ook hier een probleem dat ik eten weiger. Na veel gesoebat komen ze aanzetten met het materiaal voor neusvoeding. Dat gaat me te ver. Ik kies eieren voor mijn geld en begin weer wat te eten.

About the author

"Op zestienjarige leeftijd maak ik op onaangename wijze kennis met de psychiatrische zorg. Na een moeizame weg heb ik nu een leuk huis waar ik samenwoon met mijn lieve vriendin. Dit is mede gelukt met specialistische hulp. Ik ga samen met mijn vriendin een organisatie opstarten om mensen te begeleiden. Als ervaringsdeskundige hoop ik lotgenoten te kunnen helpen. Met Carnavalszoon wil ik anderen laten zien wat manisch-depressiviteit inhoudt."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Carnavalszoon

Author:

Huug Stam

Category:

Health

Number of pages:

184

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

06-02-2009

ISBN:

978-90-8834-697-2 / 9789088346972

Price:

€ 16,45

Language

Dutch