Het mooiste lied

Ilja Nijdam

Categorie: Romans
  • (1)

€ 20,65

Samenvatting

Wanneer Salomo zijn huishouden in Jeruzalem inruilt voor de oase van Ein Gedi, ontmoet hij daar Shula. Een mooi meisje, gebruind door haar gedwongen werk in de wijngaard van haar broer. De jonge koning toont interesse in haar, waardoor haar moeder haar wegstuurt naar familie in het noorden. Shula’s hart is echter aangeraakt en ze vreest dat het onmogelijk zal zijn om de koning te vergeten. Teleurgesteld vertrekt Salomo weer naar huis, waar hij een klein jaar later, opnieuw Shula tegenkomt.
Het mooiste lied vertelt de liefdesgeschiedenis uit het bijbelse Hooglied, een lofzang van een koning voor zijn bruid.

Uit het boek

Het was najaar en de grond, waarop Shula met haar geiten rondliep, lag bezaaid met noten. Ze duwde de geiten lachend opzij, die op hun beurt weer aan Shula's kleding knabbelden.
"Ga weg, rare beesten. Eet wat op de grond ligt, er is genoeg voor ons allemaal. Laat alleen de mooiste voor mij liggen. Het is bijna Soekot en ik heb ze nodig voor het feest."
Tijdens het rapen neuriede ze een lied dat ze de hele ochtend al in haar hoofd had zitten. Over enkele dagen, wanneer het jaarlijkse oogstfeest, het loofhuttenfeest, zou beginnen, zou ze samen met de andere jonge vrouwen weer mogen zingen en dansen. Het maakte haar niet uit dat de meisjes uit de nederzetting over haar fluisterden, ze was langer dan de meesten en de zon had haar huid donkergekleurd. Aan beide zaken had ze zelf niet veel kunnen doen en erover mopperen deed niemand goed.
Ze vond de woorden van het lied in haar geheugen en in haar hart borrelde vreugde op voor degene die ook dit jaar in een rijke oogst had voorzien. Het leven was zo goed en vol dankbaarheid liet Shula haar hart spreken, terwijl ze haar ogen sloot en met armen wijd uitgestrekt het lied van de arend zong.
"Prijs de Heere, mijn ziel. Prijs, mijn hart, Zijn heilige naam." Met een onbezorgde glimlach draaide ze rond en rond en de punten van haar sjaal zwaaiden samen met haar wilde bos krullen vrolijk mee.
Plotseling blaatte een van de geiten en stootte tegen haar aan. Shula slaakte een kreet en ze voelde hoe ze haar balans verloor. Zich klaarmakend voor de onvermijdelijke ontmoeting met de grond die eraan zou komen, hield ze haar ogen stijf dicht, echter een sterke hand rondom haar pols behoedde haar voor de val.

Over de auteur

"Op mijn twaalfde ben ik begonnen met schrijven. Als huismoeder van drie jonge kinderen, heb ik gelukkig voldoende tijd om mij naar hartenlust uit te leven met deze hobby. Het uitwerken van bestaande en fictieve personages en toch trouw blijven aan de oorspronkelijke bron, bleek een zeer belonend proces. Met Het mooiste lied is voor mij een droom in vervulling gegaan."

Reviews

2016-06-16 15:12:36 | Door: - | Waardering:
Geweldig boek!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Het mooiste lied

Auteur:

Ilja Nijdam

Categorie:

Romans

Aantal pagina's:

282

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

23-10-2015

ISBN:

978-94-0222-096-4 / 9789402220964

Vaste prijs:

€ 20,65

Waardering:

  • (1)