Kanonnen uit de kelder

Peter Kroezenga

Categorie: Sport en Spel
  • (1)

€ 15,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

De meest beoefende sport ter wereld. De Champions League, het WK, allemaal voetbalevenementen waar je niks van wilt missen. Terwijl de onderkant van dit circus elke ochtend in het weekend door iedereen te zien en te beoefenen is. In Kanonnen uit de kelder beschrijft Peter Kroezenga zijn eigen avonturen in de laagste regionen van deze subcultuur. Hilarische, ontroerende en spannende verhalen waar de herkenning van afdruipt en waarvan je gaat hopen dat het snel weer zaterdag– of zondagochtend is.

Uit het boek

De aanvoerders schudden elkaar de hand, de scheidsrechter blaast op zijn fluit. Al heel snel kom je erachter dat het een oneerlijke strijd is, alles wordt toegestaan. Medespelers worden als pionnen omver geblazen, een strijd tussen opgesloten zielen en vrije flierefluiters duurt eeuwig. Elke keer als je de bal krijgt toegespeeld kun je een schop verwachten, gauw maar weer terugspelen dan. In de ogen zie je niets, geen wanhoop en geen emotie. En je bent best benieuwd wat voor persoon er bij je staat. En vooral, waarom is hij hier? Is het een bankrover, witwasser of misschien wel een brute moordenaar? Altijd een grote mond, maar nu durf je niks te vragen.

De wedstrijd loopt ten einde, de opgesloten partij heeft nauwelijks gezweet, maar wint met ruime cijfers. Vol blauwe plekken en licht strompelend lopen we richting de douches, zelfs elkaar een hand geven is er niet bij. Een stem die richting die kleedkamer galmt zegt dat we de deur open moeten houden en gezamenlijk onder de douche moeten gaan staan, we honoreren het verzoek. Na vijf minuten komen we terug om toch wel met enige spoed het gevanghuis te verlaten, maar al onze tassen en kleren zijn als een dief in de nacht verdwenen. Vol verbijstering kijken we elkaar aan. Ook de deur zit op slot, als ratten in de val wordt het langzaam duidelijk.

Over de auteur

"Ik ben geboren in 1985. Vele jaren was ik keeper van het eerste elftal van de Gasselte Kostvlies Combinatie (GKC), maar ik ontdekte als columnist van www.fckanaalstreek.nl dat ik ook voldoening haalde uit het schrijven over mijn belevenissen als voetballer. Kanonnen uit de kelder is mijn debuut als auteur."

Reviews

2015-11-16 22:22:33 | Door: Bé Jonkers | Waardering:
Zelf jarenlang gevoetbald . In dit boek wordt mooi beschreven hoe het er aan toe gaat in de onderste regionen. Het was of ik het allemaal weer herbeleefde.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Kanonnen uit de kelder

Auteur:

Peter Kroezenga

Categorie:

Sport en Spel

Aantal pagina's:

92

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

23-10-2015

ISBN:

978-94-0222-111-4 / 9789402221114

Vaste prijs:

€ 15,45

Waardering:

  • (1)