Vertellingen Van Een Boogschutter

Rob G M Gallas

Category: Miscellaneous

€ 23,99
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Geboren in de Gordel van Smaragd, vlak voor de Japanse inval, onder het astrologisch teken van De Boogschutter. De Japanse bezetting, het kamp en de gewelddadigheden van de bersiaptijd kwam hij door. Angst en onzekerheid maakten plaats voor een fantastische jeugd, in het voormalige Nederlands Nieuw-Guinea. In de hoop op een betere omgeving voor zijn studie, bleef hij in Nederland achter! Zijn militaire dienstplicht vervulde hij in Nederlands laatste kolonie in de West, Suriname! De wereld als werkterrein, werd mogelijk via de grote oliemaatschappij, waar hij werkte. Op Curaçao leerde hij vliegen en beleefde bijzondere vliegavonturen in de Cariben.

From the book

In de wachttorens van het gebouw aan de overkant, zochten Japanse soldaten, met verrekijkers, de lucht af. In zijn verbeelding, was dat gebouw een kasteel. Boven op de witte muren lagen rollen prikkeldraad. “In dat kasteel wonen geen koningen of prinsen, maar worden stoute mensen opgesloten!” had zijn moeder hem eens verteld. Het was de gevangenis van Yogjakarta! De Japanners hadden alle Indonesische gestraften vrijgelaten en vervangen door Nederlandse krijgsgevangen en geïnterneerden!
Bij de ingang van het smalle straatje, lag een plas water. Waarschijnlijk van een lekkende waterleiding. In hun tjilana-monjet en op blote voetjes holden de kleuters, door de plas, heen en weer. Het water spatte op en hun hansopjes werden nat en besmeurd! De belhamels schrokken, toen plotsklaps vanuit de gevangenis de sirene loeide! Ze hadden de sirene vaker gehoord, maar op afstand! Nu stonden ze er praktisch onder! Door het geloei van de sirene heen, klonk een zwaar geronk, boven hen. Gevolgd door een hels geratel! De grond trilde onder hun voetjes. Hun lichaampjes schudden met het geluid mee en de oortjes deden pijn! Verderop, spatte het wegdek van de Jalan Tamansiswo, knetterend open! Stukken asfalt, vlogen alle kanten op!
Een donkere schaduw schoof met grote snelheid over de weg. De kleuters keken omhoog en zagen twee vliegende objecten over hen heen scheren, die grommend in een wijde boog uit het zicht verdwenen. Na enige tijd kwamen ze nog eens over en het knetterend lawaai herhaalde zich! Ze hadden geen idee van wat er gebeurde noch van het gevaar waarin ze verkeerden.

About the author

Rob Gallas (december 1941) heeft door zijn werk bij Shell, op diverse locaties op deze aardbol gewerkt en gewoond. Hij is nu gepensioneerd en besloot, terugdenkend aan de periode vooraf, zijn eerste boek te schrijven Vertellingen van een boogschutter.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Vertellingen Van Een Boogschutter

Author:

Rob G M Gallas

Category:

Miscellaneous

Number of pages:

286

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

19-07-2019

ISBN:

978-94-022-2118-3 / 9789402221183

Price:

€ 23,99

Language

Dutch