Lach, het mag!

Ilona de Jong

Categorie: Prentenboeken
  • (4)

€ 13,45
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Jara is een vrolijk meisje van vijf jaar. Jara wil heel graag zijn zoals juf Angela. Juf Angela is altijd vriendelijk tegen anderen en lacht tegen iedereen. Jara droomt ervan om zoals juf Angela te zijn, maar hoe moet ze dit doen? Is het echt zo moeilijk als Jara denkt om zo te zijn zoals juf Angela? Een boek met als thema: ‘wie goed doet, goed ontmoet’. Door de korte, duidelijke schrijfstijl en de herkenbare prenten zullen kinderen zich eenvoudig kunnen verplaatsen in het verhaal en in de hoofdpersoon van het boek, Jara.

Uit het boek

Op het schoolplein is het druk.
Jara kijkt rond of ze haar vriendinnen ziet. Ze zoekt
Fleur, Lotte of Eline, maar ze ziet niemand.
Opeens schrikt ze van een hand op haar schouder.
"Goedemorgen Jara, zoek je iemand?", vraagt meester Sjoerd.
Van schrik stottert Jara even en antwoordt: "Hoi, euh…ja…
i-i-ik zoek F-f-fleur… of Lotte… of Eline, m-m-meester Sjoerd."
Meester Sjoerd wijst naar de andere kant van het schoolplein.
Dan ziet Jara Fleur en Lotte.
Ze zijn aan het hinkelen.

Over de auteur

"Al vanaf mijn studie aan de PABO wilde ik een prentenboek schrijven. Door allerlei factoren werd deze wens steeds naar de achtergrond geschoven. Vorig jaar, na mijn studie kindercoach, besloot ik om het eindelijk te gaan doen. Samen met de prenten, gemaakt door Samantha Bregonje, is het een prachtig geheel geworden waar ik heel trots op ben. Ik hoop dat veel kinderen de boodschap van Lach, het mag! op zullen pikken: je bent goed zoals je bent!"

Reviews

2015-11-23 16:06:52 | Door: Natalie | Waardering:
Super leuk voorleesboek voor de kleintjes.

2015-11-18 20:57:50 | Door: Kelsey Floor | Waardering:
Heel erg leuk boekje over aardig zijn en hoe belangrijk dat is! Leuk en nog leerzaam ook. Ik zeg top!

2015-11-07 11:57:34 | Door: Peuter-kleuterboekenland | Waardering:
Een lief en vrolijk boekje over wie goed doet , goed ontmoet. Bij het zien van dit boekje valt gelijk de vrolijke omslag op. Het meisje op de omslag is Jara en ze nodigt je gelijk uit om te (glim)lachen. Dit verhaal gaat over een een vrolijk meisje Jara genaamd. Zij is 5 jaar en haar juf Angela is haar grote voorbeeld. Zij wil net zo lief en vriendelijk zijn als haar juf, want juf Angela lacht altijd. In dit verhaal wordt een schooldag uit het leven van Jara beschreven. Zij is ook aardig tegen alle kinderen op school en komt erachter dat de anderen dan ook aardig tegen haar gaan doen. Geef een glimlach en je krijgt er weer een terug . En daar wordt ze steeds vrolijker van. Jara is nu super vrolijk. Ze is aardig voor iedereen. Ze lacht naar iedereen. Maar......Maar.....dan is ze net als juf Angela! Net als juf Angela? Een groter compliment dan dat bestaat niet! Dit is wat Jara zo graag wil. Het verhaal is eenvoudig en herkenbaar geschreven, met op elke dubbele bladzijde een tekening en een stukje tekst. Er zit duidelijk een boodschap in het verhaal : wie goed doet, goed ontmoet. De buitenkant ziet er vrolijk uit, het is alleen jammer dat het geen harde omslag is. Na een paar keer lezen begint het boek wat te krullen. De tekeningen zijn lief en zacht van kleur. Ze zijn duidelijk en herkenbaar voor de kleuters waardoor zij zich makkelijk in het verhaal kunnen verplaatsen. De personages hebben allemaal een open en vriendelijke gezichtsuitdrukking. Lach, het mag!

2015-10-30 11:52:32 | Door: Karen | Waardering:
Een absolute aanrader, mag niet ontbreken in je prentenboekenverzameling! Onwijs goed thema!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Lach, het mag!

Auteur:

Ilona de Jong

Categorie:

Prentenboeken

Aantal pagina's:

46

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 20 x 20 cm

Verschijningsdatum:

30-10-2015

ISBN:

978-94-0222-123-7 / 9789402221237

Vaste prijs:

€ 13,45

Waardering:

  • (4)