Nikki - het bewogen leven van een Spaans hondje

Rob Slappendel

Category: Animals
  • (2)

€ 15,95
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Dit is de levensgeschiedenis van een Spaans hondje. Het werd als puppy door de auteur en zijn vrouw geadopteerd. Geleidelijk wordt steeds duidelijker dat dit niet ‘zomaar’ een hondje is, maar dat Nikki een onverwachte achtergrond en heel bijzondere eigenschappen heeft. Eigenschappen die hem uniek en geliefd maken, maar die niet altijd evengoed uitpakken. Het boek beschrijft de ontwikkeling van zijn karakter en een aantal hilarische, soms hachelijke, en uiteindelijk zelfs dramatische avonturen. Bijzonder aan dit verhaal is ook dat de auteur, die dierenarts is, probeert die belevenissen deels te beschrijven vanuit de gedachtewereld van de hond zelf.

From the book

Hij sprint langs de rand van de vijver tot hij ergens eenden ziet. Als die aan de kant zitten, schieten ze het water in, maar meestal dobberen ze daar al. Nikki geeft vervolgens luid blaffend te kennen dat hij het daar niet mee eens is. Soms gaat zijn protest zo ver, dat hij te water gaat, maar niet verder dan tot zijn borst. De eenden zwemmen nogal onverstoorbaar een eindje bij hem vandaan. Uiteindelijk gaat het hen meestal toch vervelen en verdwijnen ze tussen het riet op het eiland. Maar soms vliegen ze op. Ze vliegen dan een paar honderd meter vlak boven de huizen. Op het gazon ernaast dendert Nikki achter ze aan. Aan het eind zwenken de vogels over de daken weg en verliest Nikki ze uit het oog. Onverrichter zaken keert hij dan terug naar de vijver om te zien of hij niet een paar andere eenden kan verschalken.
Op een dag hadden we theater:
Nikki, net los, rent de vijver rond en ziet een eend met een stel kleine kuikentjes zwemmen. Dat is te gek!

‘Jaaaa!’
 
Al zijn jachtgenen exploderen! Met een plons belandt hij midden in de vijver. Hij zwemt, feitelijk zonder het te beseffen, een paar slagen richting eendjes, maar die zijn al tussen het riet op het eiland gevlucht. Dan wordt Nikki zich plotseling bewust van het ongewone van zijn situatie:
 

‘Ik kan niet lopen, wat is dit voor toestand?’
 
Panisch spartelt hij rond en komt al snel bij de oever van het eiland. Hij realiseert zich niet dat hij, zoals alle honden, goed kan zwemmen.

About the author

"Honden hebben een wezenlijke rol gespeeld in mijn leven. Als dierenarts verbonden aan de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren, behandelde ik ze gedurende mijn werkzame leven vrijwel dagelijks. Zowel toen als na mijn pensionering hielden we ook thuis altijd één of twee honden. Na een aantal wetenschappelijke artikelen over honden, vormde mijn sterke band met Nikki een stimulans er ook eens op een andere manier over te schrijven. Mijn tweede hobby, fotografie, kwam bij de publicatie goed van pas."

Reviews

2017-04-05 19:43:37 | By: Roland | Rating:
Zeer herkenbaar verhaal als je het soort hondjes kent.
Het boekje werd snel geleverd.

2016-11-29 20:15:41 | By: Ariejan | Rating:
Prachtig boekje, snel geleverd, met een droevig slot.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Nikki - het bewogen leven van een Spaans hondje

Author:

Rob Slappendel

Category:

Animals

Number of pages:

78

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

30-10-2015

ISBN:

978-94-022-2138-1 / 9789402221381

Price:

€ 15,95

Language

Dutch

Rating:

  • (2)