Het Ganzencomplot

Co de Kloet en Frans Willem Pompe

Categorie: Prentenboeken

€ 12,95

Samenvatting

Als Kareltje de gans wordt uitgekozen voor het kerstdiner is hij dolblij, omdat hij blijkbaar de beste gans van het hok is. Weet hij veel... Konijn vindt hem maar een domoor en bovendien begrijpt hij niet, dat de ganzen dat ieder jaar maar weer pikken. Zou er echt geen mogelijkheid zijn om Kareltje te redden? Zou er niet een of ander plan te bedenken zijn om iets terug te doen? Dan bedenkt Konijn een complot waarin de ganzen een grote rol krijgen en dat voor de kleine Sharon wel eens slecht kan aflopen. Maar gelukkig is boer Bertus er ook nog...

Uit het boek

Het Ganzencomplot

"Wat een domoor", zegt Konijn geschrokken. "Jij en ik weten wat dat betekent. Die arme Kareltje zal het nog wel merken. Maar eerlijk gezegd, snap ik niet dat jullie dat ieder jaar weer pikken. Doe eens wat terug. Waarom maken we geen plan om Kareltje te redden?"
"Ach", zucht moeder Gans, "wat kunnen wij ganzen nou doen?
We zijn machteloos."

Over de auteur

Co: "Ik heb mijn levenlang voor de radio gewerkt en geschreven. Radioteksten, liedjesteksten, en boeken vooral jeugdromans. Deze kerstvertelling is aanvankelijk als hoorspel geschreven en heeft een thema dat je ook in de oude sprookjes vindt."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Het Ganzencomplot

Auteur:

Co de Kloet en Frans Willem Pompe

Categorie:

Prentenboeken

Aantal pagina's:

34

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 20 x 20 cm

Verschijningsdatum:

30-10-2015

ISBN:

978-94-0222-135-0 / 9789402221350

Vaste prijs:

€ 12,95