Brieven aan Máxima

Henrieke Schoonekamp

Categorie: Verhalen

€ 16,45

Samenvatting

Elke Nederlander heeft zich wel eens afgevraagd hoe het leven als koningin is. In Brieven aan Máxima schrijft Henrieke vol humor en goudeerlijke overpeinzingen brieven aan Máxima. Fictieve penvriendinnen die alles met elkaar delen en opschrijven, vaak onder het genot van wijn.

 

Uit het boek

Hoe is dat nou, jarig zijn én koningin zijn? Hangt u zelf de slingers op, bestelt u zelf de taart, kijkt u in de folders welke supermarkt het bier in de aanbieding heeft? Of laat u dat doen?


En dan de cadeaus... Knap ingewikkeld, een cadeautje kopen voor de koningin. Een mooi boek, flesje wijn van vijf euro, bosje bloemen, reep chocola; ik vind het allemaal prachtig. Maar ja, ik ben maar gewoon Henrieke. Wat neem je mee voor de koningin? Even op de markt naar Bloemen-Jopie een paar rozen scoren is vast geen optie. Of vindt u juist van wel? Rozen zijn toch gewoon rozen? En als u ze niet mooi vindt zijn ze met twee weken zeker dood. Opgeruimd staat netjes, weg ermee. Een dure gouden ketting die niet om aan te zien is, die zal af en toe verplicht gedragen moeten worden om de gulle gever niet voor het hoofd te stoten.


Ik ben wel benieuwd wat u van uw echtgenoot de koning heeft gekregen. Heel bijzonder, jarig zijn en een cadeau krijgen van de koning...

Over de auteur

"Naast mijn werk voor de politie waar ik ook over blog, schrijf ik columns voor de Zutphense krant Contact. En voor de grap ook wel eens een brief aan Máxima, die op social media veel gedeeld en gelezen zijn. Op veler verzoek heb ik er nu zoveel geschreven dat het een boek is geworden."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Brieven aan Máxima

Auteur:

Henrieke Schoonekamp

Categorie:

Verhalen

Aantal pagina's:

122

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

20-11-2015

ISBN:

978-94-0222-170-1 / 9789402221701

Vaste prijs:

€ 16,45