Westwood: De andere kant van de spiegel

Iris Aagten

Category: Fantasy

€ 19,25
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Terwijl Daisy vecht met de scheiding van haar ouders droomt ze regelmatig over Anea, die zich in een andere wereld bevindt. Ze kijkt uit naar de dromen die haar laten ontsnappen uit de harde realiteit. Dromen, waarin ze vecht voor haar leven en nieuwe vriendschappen maakt. Anea leert hoe ze moet vechten om haar leven te behouden en dat terwijl Daisy zelf aan het vechten is om haar eigen leven te behouden in haar depressie. Wanneer Daisy eindelijk gewend is aan de dromen, komt ze tot een ontdekking waardoor haar leven nooit meer hetzelfde zal zijn.

From the book

Iemand heeft haar ooit gezegd dat ze in deze tijden haar gevoelens op papier moet zetten, het van zich af moet schrijven. Dit heeft ze ook wel een paar keer gedaan en het helpt ook wel een beetje, maar het neemt de problemen niet weg. Ze vraagt zich al schrijvend het verschil af tussen depressief zijn of simpelweg in een dip zitten en begint een depressie bij haar te vermoeden. Ze ziet een zakmes op haar bureau liggen en herinnert zich haar wiccaspullen ineens. Ze heeft een tijd aan wicca gedaan, samen met Anna, maar dat is toen gestopt, samen met de vriendschap. Ze heeft de spullen echter nog wel en zoekt naar haar athame, een mes gebruikt voor rituelen. Ze vindt hem in haar wiccadoos en haalt het blad tevoorschijn. Ze voelt nog even aan de punt, welke nog goed scherp is en keert deze om zodat de punt in haar pols komt. Streep na streep maakt ze een teken, een pentagram met de hoop dat het een flink litteken zal worden. Ze gaat dieper met het mes en dieper en voelt hoe de pijn haar ontglijdt. Ze voelt hoe alles van haar af glijdt en hoort in de verte nog de muziek afspelen. Voor een moment is ze emotieloos geworden en nog nooit heeft ze zich zo bevrijd gevoeld.
Ze pakt een papier en een pen en begin te schrijven, een gedicht. Dit is het moment dat ze beseft dat ze daadwerkelijk een depressie heeft. Dat ze niet meer weet hoe ze ooit nog geluk kan hebben in haar leven en alleen maar kan denken aan hoe ze haar lijdensleven zou kunnen verlaten.

About the author

"Ik ben vanaf mijn twaalfde levensjaar al zwaar depressief geweest. Dit schreef ik van me af om door te kunnen vechten. Toen ik op mijn tweeëntwintigste te horen kreeg dat ik Borderline heb, keek ik terug naar de teksten die ik geschreven heb tijdens de depressie en was verbaasd er nog te zijn. Deze kracht wilde ik doorgeven aan anderen en ik besloot Westwood te schrijven om deze kracht te delen."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Westwood: De andere kant van de spiegel

Author:

Iris Aagten

Category:

Fantasy

Number of pages:

210

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

13-11-2015

ISBN:

978-94-022-2177-0 / 9789402221770

Price:

€ 19,25

Language

Dutch