Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Volop genieten in Azië deel 2
Dagboek van een reizend gezin

Auteur

Jeroen Schaapveld & Linda van Kooij

Uitvoering
Paperback
Genre
Reizen
Prijs
24 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Herinneringen voor later creëer je nu! Veel mensen dromen ervan om één keer een lange reis samen met het gezin te maken. Jeroen en Linda zijn niet één, niet twee, maar zelfs drie keer met hun kinderen op reis gegaan. Ditmaal hebben ze door Sri Lanka, Sumatra, Myanmar, Maleisië en Thailand gereisd. Dit tweede deel van Volop genieten is wederom een inspirerend dagboek over de persoonlijke ervaringen van het gezin tijdens deze reis. Laat je weer inspireren, maak wederom gebruik van hun tips en reisbestemmingen en bovenal: maak je eigen dromen waar!

Over de auteur

"We zijn getrouwd en trotse ouders van drie kinderen. Wij delen een gezamenlijke passie reizen. Na onze eerste reis (2008) en onze tweede reis (2011) hebben we samen nogmaals de mogelijkheid gecreëerd om in 2015 weer voor acht maanden te gaan reizen. Wij kiezen ervoor juist nu de kinderen nog jong zijn op reis te gaan en veel tijd samen door te brengen. Samen creëren wij veel gezamenlijke ervaringen, leven wij bij dicht de natuur,leren we tevreden zijn met wat er is, loslaten en vooral aanwezig te zijn in het nu."

Productinformatie

ISBN
9789402221930 / 978-94-022-2193-0
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
20-11-2015
Taal
Nederlands

Genre
Reizen

Uitvoering
Paperback
Pagina's
260
Formaat
16 x 24 cm
Illustraties
Ja

Inkijk


Met mijn hartslag nog bonkend afwisselend in mijn keel en hoofd, probeer ik met trillende vingers op te schrijven waar we zijn, wat we gedaan hebben en hoe ik mijn voel. Eerlijk gezegd voel ik mij fragiel, bibberig en kan ik op dit moment weinig genieten van hier zijn. Terwijl Linda Facebook vol plot met allerlei leuke kiekjes op het strand voel ik mij zo slap als een vaatdoek en mis ik Nederland, mijn huis, mijn hond, mijn vrienden, mijn yogalessen en zelfs mijn werk enorm. Ik weet nog dat ik bijna 2 jaar geleden voor het eerst van dichtbij kennis heb gemaakt met de ouderenzorg, met de tijdsdruk, met het hoge verzuim onder het personeel en dat ik vond/vind dat we te weinig persoonlijke aandacht konden hebben voor de ouderen waar ze mijn inziens zoveel recht op hebben. Een glimlach, een spel een gesprek een knuffel. Bijna alles word overgenomen door vrijwilligers en ik zag het personeel met een grote passie voor het vak worstelen met enerzijds de factor tijd maar ook met de administratie-ve rompslomp die we er soms van gemaakt hebben om ons maar ‘in te dekken’ tegen de inspectie voor de zorg. Maar hier in Sri Lanka breekt soms echt mijn hart. Na de Tsunami zijn veel ouderen familieleden kwijtgeraakt. Ik zie echt teveel ouderen liggen op straat, bedelen voor geld of eten en dat doet pijn. Waarom is er zoveel ongelijkheid in de wereld en waarom is de lokale bevolking niet bereid, als we dan zo nodig een Boeddhistisch land zijn, ervoor te zorgen dat niemand hoeft te lijden? Ik vraag me soms oprecht af wat zij verstaan onder Boeddhisme. Waarom laten we ouderen voor oud vuil liggen op straat en zie ik vanuit de bus mensen er gewoon overheen stappen? Waarom bevuilen de Aziaten hun eigen land zo enorm met afval? En tonnen plastic. Overal waar je kijkt zie je plastic en niemand schijnt zich er echt om te bekommeren.

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek