Nieuwe rechten van de mens

Tony Bogers

Category: Society
  • (1)

€ 28,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Wie denkt er nog na over het welzijn van alle wereldbewoners? En wordt dat welzijn gediend met de huidige mensenrechten? En wat zijn die rechten dan? In het Westen zijn we de afgelopen vijftig jaar steeds rijker geworden en de derde wereld is in armoede gebleven. Tevens wordt het wereldklimaat steeds bedreigender en het milieu raakt verder vervuild. Wie is daarvan de veroorzaker en wie heeft de oplossingen? Is dat te vinden in het systeem van de westerse economie? Uw huidige denkbeelden over de wereld in de 21e eeuw kunnen met het lezen van dit boek aardig overhoop gehaald worden!

From the book

Vroeger was de wereld nog groot en alles leek ver weg. Tegenwoordig komen we in aanraking met alle culturen die er zijn. Ook leren we steeds meer wat de wensen en problemen van iedereen zijn in het leven. Meer landen werken samen maar ook steeds meer bevolkingen treffen elkaar en komen tegenover elkaar te staan in conflicten. Vluchtelingen zijn nooit zo talrijk geweest als de laatste decennia.
We zijn in de westerse landen steeds rijker geworden en wetenschappelijk zijn er grote stappen gemaakt. In de laatste 100 jaren is op gebied van wetenschap en techniek meer bereikt dan in de voorgaande 2000 jaar. In de armere landen zijn decennialang ontwikkelingsplannen uitgevoerd om ook daar de welvaart te kunnen verbeteren. Het lijkt allemaal niet te lukken.
We weten door de nieuwe communicatiemiddelen ook meer over wat er overal dagelijks gebeurt. Het lijkt eerder alsof hierdoor onze wereldproblemen en conflicten groter worden in plaats van kleiner. Kennis hebben over elkaar betekent niet direct meer zekerheid op vrede of wederzijds begrip. De wereldbevolking blijft in aantal astronomisch stijgen en lijkt het klimaat op aarde bedreigender te maken. Wat gaat er fout? Kunnen we iets verbeteren en wat kunnen we als mensen daar aan doen? Of lossen de problemen zich zelf op? Veel van de mogelijkheden over ‘kunnen doen' zijn voortaan toevertrouwd aan politici en de vrije wereldhandel. Kortom, stof genoeg om daar eens onderzoek naar te doen.

About the author

"Ik ben pas op late leeftijd met schrijven begonnen. Daarvoor was ik architect en lange tijd projectontwikkelaar. Ver voor de kredietcrisis van 2008 heb ik veel meegedaan in de financiële wereld. Na een rustperiode is dit boek ontstaan, als antwoord op mijn eigen vragen over de hedendaagse wereldproblemen. Met een eigen visie neem ik de lezer mee over het ontstaan en de oplossingen die er mogelijk zijn om tot een betere wereld te komen. Alles (b)lijkt een keuze te zijn."

Reviews

2015-12-04 18:31:25 | By: nino broekhuizen | Rating:
Tony, beste vriend van me, wat heb je veel werk verzet om tot dit boek te komen. Ik ben trots op je. Een weerzinwekkende visie die inderdaad vele het rood op de wangen zal brengen. Ik ben benieuwd wat er van komt ! Succes !Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Nieuwe rechten van de mens

Author:

Tony Bogers

Category:

Society

Number of pages:

624

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

04-12-2015

ISBN:

978-94-0222-234-0 / 9789402222340

Price:

€ 28,45

Language

Dutch

Rating:

  • (1)