Equicoaching de methodiek

Eric van Poucke

Category: Animals

€ 22,05
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Equicoaching is een coachingsmethode waarbij je samen met het paard op zoek gaat naar jezelf. Het is een vorm van ervaringsgericht leren. Dit boek geeft je als lezer een beeld van deze methodiek. Daarnaast is het een handboek voor de equicoach in opleiding, maar ook de ervaren coach vindt er extra ideeën en mogelijkheden. De theorie wordt verduidelijkt met praktijkvoorbeelden van een ervaren equicoach. Wil je coachen op gedrag of op niveau overtuiging? Dan is dit boek onmisbaar.

From the book

Visie op Equicoaching

Equicoaching is een methodiek die een doelgericht veranderingsproces teweegbrengt met impact op korte en lange termijn, door oefeningen naast het paard te doen, in combinatie met coachingsvaardigheden.

Methodiek
Wanneer we deze zin analyseren dan merken we een aantal kernwoorden op. Het eerste woord is: methodiek. Begeleidingen met paarden hebben een structuur. Een opbouw met de inzet van het paard en de equicoach. De gesprekken zijn zo opgebouwd dat dat de coachee zelf zijn oplossingen kan vinden. Hem laten hunkeren naar verandering. Laten hunkeren naar ander gedrag voor zichzelf en positieve reactie vanuit zijn omgeving.

Doelgericht
Is een heel belangrijke focus voor de equicoach. De doelen van de coachee/deelnemer door hem laten bepalen en de oplossingen door hem te laten vinden. Hierbij is de equicoach verantwoordelijk voor het proces en niet voor de inhoud en het resultaat. Dit is in handen van de coachee. Enkel hij beslist wat hij zegt en doet.
In elke sessie worden heldere doelen opgesteld. De equicoach begeleidt de coachee naar deze doelen.

Impact
De begeleiding heeft een grote impact wanneer het proces goed begeleid wordt. De coachee mag genieten van meerdere succeservaringen welke hem een onvergetelijke ervaring geven. Een fantastisch gevoel gedurende de sessie. Een beeld, een oplossing, een gevoel dat opgeroepen wordt telkens wanneer de coachee in soortgelijke situaties komt. Dit komt door de eerlijke spontane reactie van het paard. De coachee komt samen met het paard tot een succeservaring. Dit resultaat samen met het paard is voor de hem heel verrassend. Het is dan ook een emotioneel en krachtige ervaring.

Naast het paard
Oefeningen naast het paard is voor elke sessie equicoaching een evidentie. Wanneer men op het paard zit dan moet men rekening houden met een aantal regels en afspraken. Naast het paard mag de coachee doen wat hij wil.

About the author

"Jarenlang zocht ik een opleiding om mensen met paarden te begeleiden, of de doelgroep lag me niet of mijn paard was niet geschikt. In 2003 werd mijn interesse gewekt voor Transactionele Analyse. Ik zag gelijkenissen tussen elementen uit Transactionele Analyse en de communicatie tussen mezelf en mijn paard. In december 2005 stelde ik equicoaching voor aan het publiek. De voorbije tien jaar gingen coachees met een grote glimlach naar huis. Equicoaches verzorgen begeleidingen bijna over de gehele wereld."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Equicoaching de methodiek

Author:

Eric van Poucke

Category:

Animals

Number of pages:

274

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

11-12-2015

ISBN:

978-94-022-2241-8 / 9789402222418

Price:

€ 22,05

Language

Dutch