Mijn drinkbeker

Koosje de Klerque

Category: Health

€ 16,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Plotseling, zonder waarschuwing vooraf, van de ene in de andere extreme gemoedstoestand schieten. Het voelt als een ritje in de achtbaan; van het ene op het andere moment sta je op de bergtoppen van geluk en daarna tuimel je razendsnel neer in de afgronden van angst en wanhoop. Dit ondervindt Koosje ten gevolge van haar borderline-persoonlijkheidsstoornis. Aan de hand van dagboekaantekeningen probeert zij de grip op haar leven terug te vinden. Op confronterende wijze beschrijft zij wat zich lange tijd in haar hoofd afspeelde: de bizarre wereld van depressie en psychose. Leert zij uiteindelijk haar angsten overwinnen en met haar beperkingen te leven?

From the book

Na een ernstige prenatale depressie (depressie tijdens de zwangerschap) besloot ik om verder te gaan met mijn verhaal. Ik geloof in het wonder dat een mens in staat is om samen met anderen het ziektebeeld ‘borderline’ de baas te worden! Verrassend was het gevoel van opluchting en ontlading na de geboorte van onze zoon. Mijn eerste gedachte was: ‘Nu is het voorbij’. En het wás ook voorbij! Eindelijk voelde ik de uitzichtloosheid en depressiviteit mijn lichaam en geest verlaten. Zijn geboorte werd als het ware ook míjn geboorte en het begin van een nieuwe fase in mijn leven. Verbaasd was ik ook dat er een compleet en gaaf mensje in mij gegroeid en geleefd had. De Schepper had aan elk detail gedacht en werkelijk niets over het hoofd gezien. De verwondering was groot! Bijna mijn hele zwangerschap had ik in het ziekenhuis doorgebracht. Depressief, psychotisch en suïcidaal. Het was erger dan ik ooit had meegemaakt. Alsof alle putten, gevuld met verdriet, overstroomden en me deden verdrinken. Het was een diep en intens gevoel van schuld, verdriet en eenzaamheid. Kwam het door mijn borderline­problematiek of door het zwangerschapshormoon of door beide? Waarschijnlijk een combinatie van allerlei omstandigheden die elkaar beïnvloedden.

About the author

"Ik ben geboren in 1978 in Goes en ik woon nu in Rotterdam. Ik ben getrouwd en moeder van een zoon. Ik heb klassieke muziek en piano aan de Schumann Akademie gestudeerd en ik volgde een opleiding voor activiteitenbegeleider. Een aantal jaren was ik werkzaam binnen een psychiatrische instelling. Naast het schrijven en musiceren houd ik me bezig met schilderen, gedichten, koken en kunst."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Mijn drinkbeker

Author:

Koosje de Klerque

Category:

Health

Number of pages:

196

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

20-02-2009

ISBN:

978-90-8834-749-8 / 9789088347498

Price:

€ 16,45

Language

Dutch