De enkeling en zijn zuster

Ann De Bosscher

Category: Bereavement
  • (14)

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

24 juli 2014 beloofde een van de warmste dagen van de zomer te worden. Eén telefoontje zorgde voor een niet te beschrijven kilte. De ‘dood’ klopte aan. Gesteund door de enkeling gaat zijn zuster op zoek naar een manier om afscheid te nemen. Filosofische gesprekken, kunst en gedichten bieden beide hooggevoelige individuen de mogelijkheid een uniek rouwproces door te maken. Met dit werk laat de schrijfster zien dat iedereen zelf bepaalt hoe hij omgaat met verlies en rouwverwerking. Ondanks alle tegenslagen kan men steeds een eigen pad blijven bewandelen en een voorbeeld worden voor velen.

From the book

Mooi is ook de herinnering aan het moment dat je je neefje (mijn zoon) het verhaal achter het muziekstuk ‘Dance macabre’ van Camille Saint-Saëns liet ontdekken. Je ging er zodanig in op, alsof het je eigen schoolwerk was. Ik zie je nog steeds staan, net als een dirigent het stuk ontledend. “Luister en voel”, zei je. Mijn zoon gaf zich volledig over aan jouw verbeeldingskracht. Hij werd ‘Pietje de Dood’ en danste op de melodie met de overledenen. “Hoor”, zei je. “De doden zijn gelukkig.” Het was mooi om te zien. Jij, met je armen in de lucht en mijn zoon vol overgave draaiend, tollend… Als een leermeester ging je te werk. Een taak van school kreeg plots een andere perceptie. Niet te verwonderen dat jouw neefje, vol zelfvertrouwen, een grandioze tien haalde. Dit zijn memorabele momenten die ik diep in mijn hart meedraag, maar die me ook een krop in de keel bezorgen.

About the author

"Talrijke schriftjes uit mijn jeugdjaren in Merchtem dragen de titel: ‘Dit boekje behoort aan Ann’. Nu geef ik reeds jaren les in Gent. Door mijn hoogsensitiviteit is, naast het overbrengen van wiskunde, het stimuleren van het welbevinden van jongeren een uitdaging geworden. Door het plotse verlies van mijn broer werd schrijven opnieuw belangrijk. Ik schreef geen dik boek, maar een boek met een boodschap. Hooggevoeligheid, kunst, rouwverwerking en doorzettingsvermogen worden met elkaar verweven."

Reviews

2018-08-24 20:12:38 | By: Christine Vanhuffel | Rating:
Lees, je zal glimlachen, maar ook diep ontroerd worden. Een diepzinnige rouwverwerking van een zus met een boodschap van haar broer Een bewonderaar

2016-10-15 18:28:53 | By: Els van Bemmel | Rating:
Gevoelig, sereen, intimistisch, aangrijpend: een warme troost voor al wie worstelt met verlies en gemis. Een hoopvolle gids om ondanks het grote verlies te blijven zoeken naar het goede, het ware, het mooie...

2016-08-20 22:56:09 | By: Frank Van der Sypt | Rating:
Een begrijpelijk en zeer toegankelijk boek voor iedereen die waarde hecht aan het leven en aan mensen. Het verhaal confronteert ons met de zin van het bestaan en toont aan dat een eerlijke en diepmenselijke band de dood overtijgt. De auteur is er in geslaagd de levensvisie van haar broer een stukje te vereeuwigen en te laten verder leven in allen die dit boek lezen. Knap gedaan !

2016-08-15 07:44:41 | By: Karen Van Wambeke | Rating:
Een boek waarin liefde en leed zich verstrengelen, elkaar omhelzen... over afscheid nemen en verwerking, recht uit het hart. Chapeau, Anneke! Het was altijd al je grote droom een boek te schrijven. Het is je gelukt, je mag er trots op zijn!

2016-08-10 22:44:59 | By: Katrien Van Roste | Rating:
Een boek dat gevoelens van verdriet en verlies onder woorden kan brengen. Stap voor stap leer je de auteur beter kennen en voel je dat elke zin, elk woord oprecht is, recht uit het hart. Een boek dat me heel stil kreeg en dat ik een tweede keer heb gelezen, jawel, buiten op een bank.

2016-05-18 10:40:36 | By: Tom Verschraegen | Rating:
Eerlijke relaas over hoe iemand omgaat met verlies. De lezer krijgt toegang tot de diepste gevoelens, hoop en zingeving van de auteur. Een unieke visie op de vraag 'Wat na de dood?'. Een echte aanrader, zeker in deze tijden, waar alles rond cijfers en statistieken draait!

2016-05-16 21:49:43 | By: Ann Walrave | Rating:
Een oprecht geschreven boek dat vlot leest en beklijvend is. De boodschap is voor iedereen en elke dag toepasbaar. Lezen, herlezen en geef het boek een plaats zodat je aan de boodschap herinnerd wordt. Een aanrader!

2016-04-12 10:06:24 | By: Leen Bourgois | Rating:
Bij het lezen van dit boek borrelt een stroom aan gevoelens in me naar boven. Dankzij de sereniteit van de schrijfster en het vatten van het onvatbare in kunst en in spirituele ontmoetingen krijg je gaandeweg hoop in dit verdrietige verhaal van afscheid en verlies. Lezen!

2016-04-01 21:37:46 | By: Greet Bekaert | Rating:
Mooi hoe je intens verdriet zo kan verwoorden. Onbegrip, verlangen, verdriet,...liggen zo dicht bij elkaar. Je leeft mee met de enkeling en zijn zuster. Beiden willen ze ons meegeven dat we moeten genieten van alle mooie momenten. Ze hebben mij alvast laten genieten van dit boek!

2016-03-21 16:56:33 | By: Doris Dossche | Rating:
Een heel ontroerende ode aan een betreurde alter ego, een geliefde broer. Met een originele invalshoek (broer alterneert met zus, broer in de tussenwereld, broer ziet wat zus doet) en een harmonieus uitgebouwd stramien. Bij dat alles: oprecht, levendig en in een gevariëerde stijl. Broer komt tot leven. Als lezer begin je hem ook te missen, of krijg je het gevoel dat je hem graag had gekend: een altruïst met een aparte gave voor muziek. Bij dat alles valt ook het meditatieve op: duidelijk een weldaad bij het verwerken van groot verdriet. Tenslotte ben ik ook getroffen door het bemoedigende einde.

2016-03-19 23:43:55 | By: Pascale Cleymans | Rating:
Aangenaam boek om te lezen dat je zin geeft om een enkeling te zijn! Doet je nadenken en maakt duidelijk dat het belangrijk is om te kunnen stilstaan in deze drukke maatschappij waar men te weinig de tijd neemt om te genieten van kleine dingen en van elkaar en om anderen “echt te zien”! "Geniet en leef nu" is de boodschap. En wees vooral jezelf! Het boek is ook een steun en aanmoediging voor diegenen die datzelfde meemaken en voelen bij het verlies van een geliefde en het geeft de kracht bij het verwoorden en verwerken hiervan.

2016-03-16 10:59:11 | By: Dirk De Gheest | Rating:
Als een boek je doet nadenken over de broosheid van het bestaan, als het op elke bladzijde roept dat het leven kort is en geen tijd mag verloren gaan, als het je eraan herinnert dat je maar beter met waardevolle kunstuitingen kan bezig zijn in plaats van met alledaagse banaliteit, en niet in het minst: als een boek je doet nadenken over geloof en de smalle grens tussen leven en dood, dan is het een waardevol boek. Kopen dus, en lezen, en herlezen.

2016-03-16 18:11:49 | By: Erika De Noyette | Rating:
Het boek 'De Enkeling en zijn Zuster' is een heel mooi, vol liefde geschreven boek. Je voelt de intense band tussen broer en zus. Je leest de eerste zinnen en de tranen kan je niet bedwingen. Je leest het boek in 1 ruk uit. Een echte aanrader.

2016-03-11 15:00:30 | By: ann timmerman | Rating:
vol gevoel, recht uit het hart, pakkend, intens, vlot geschreven, mooie illustraties.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De enkeling en zijn zuster

Author:

Ann De Bosscher

Category:

Bereavement

Number of pages:

58

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

26-02-2016

ISBN:

978-94-0222-449-8 / 9789402224498

Price:

€ 14,45

Language

Dutch

Rating:

  • (14)