Toekie en Miezemuis

Dennis van Middendorp

Categorie: Jeugd-/kinderboeken
  • (2)

€ 13,95

Samenvatting

Toekie, een mooie bonte toekan, en Miezemuis, een kleine maar stoere muis, sluiten vriendschap en gaan vrolijk samen op pad. Na de vondst van een schatkaart bij een grot gaan de twee vriendjes op zoek naar de oplossing om de grot te kunnen openen. Tijdens hun zoektocht ontmoet het tweetal andere dieren, die ook helpen bij hun zoektocht. Het leidt tot leuke, gekke en spannende avonturen, maar ook tot een heleboel nieuwe vriendschappen.

Uit het boek

Toekie lacht en duikt nog een keer onder om achter Miezemuis uit te komen. "Ik heb je", en hij pakt Miezemuis vast en zet hem op de kant. Ze gaan naast elkaar zitten en eten wat nootjes. Terwijl ze rustig rondkijken valt hun oog op de waterval. Er glinstert iets achter het vallende water wat van de rots naar beneden valt, dat is vreemd.
"Kom we gaan kijken", roepen ze tegelijk. Ze staan gauw op en gaan naar de waterval. Maar hoe komen ze nu achter de waterval? Als ze naar het vallende water zwemmen bedenkt Miezemuis iets om achter het water te kunnen kijken. Met veel moeite zwemmen ze door het water heen en komen achter de waterval.
Huh? Er zit een trap, maar die is best wel steil en er is geen ruimte om te vliegen. "Laten we het proberen, Toekie", zegt Miezemuis. Voorzichtig, maar met veel moeite beklimmen de vriendjes de trap.
Dan komen ze bij een grote stenen deur met een groot gouden tapijt erop. Onder het tapijt staan vier letters uitgehakt in de wand en een mooie diamant, een mooie glimmende doorzichtige steen.
"Waarvoor zou dat zijn?", vraagt Toekie.
"Geen idee", zegt Miezemuis en kijkt om zich heen. Dan ziet hij ineens een kleine pot in de hoek staan. Nieuwsgierig haalt hij de deksel van de pot...
Het is erg stoffig in de pot, maar als ze goed kijken zit onderin de pot een rolletje papier. Wat zou daar nou op staan? Voorzichtig rolt Miezemuis het papier open. Als hij helemaal open is zien Toekie en Miezemuis allemaal streepjes en pijltjes en stipjes op een soort landkaart staan. "Het is een schatkaart", roept Toekie. "Wat leuk, we gaan een schat zoeken, Miezemuis", en hij maakt een sprong van blijdschap.
Wat zal de schatkaart voor avonturen brengen?

Over de auteur

"Ik ben geboren op 8 juli 1973. Ik ben vader van  5  (stief)zonen, kinderen, met ADHD en het downsyndroom. Jarenlang gewerkt maar na het krijgen van een bedrijfsongeval is mijn leven veranderd. Voor mij geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Samen met mijn nieuwe vrouw Karen en de kinderen woon ik nu in Ede. Voor het slapengaan verzon ik verhaaltjes voor de kinderen en die heb ik nu opgeschreven in dit boek."

Reviews

2016-11-18 22:49:31 | Door: Karen | Waardering:
Wat een heerlijk voorleesboek! De kinderen wilden aan t einde van een hoofdstuk eigenlijk niet wachten tot de volgende avond, zo leuk en spannend vonden ze t!

2016-03-26 08:12:29 | Door: Wim Ebbinkhuijsen | Waardering:
Een verrassend fris en sprankelend boek. De teksten zijn lekker simpel gehouden maar zeker niet te kinderlijk. Leuk en vaak spannend verhaal met veel originele vondsten. Ik vind de tekeningen speels en kleurrijk. De buitenkant met die grote bonte toekie en dat kleine muisje sprak mij direct aan. Kortom: een heel fijn boek!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Toekie en Miezemuis

Auteur:

Dennis van Middendorp

Categorie:

Jeugd-/kinderboeken

Aantal pagina's:

70

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

25-03-2016

ISBN:

978-94-0222-517-4 / 9789402225174

Vaste prijs:

€ 13,95

Waardering:

  • (2)