Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Op weg naar een nieuwe samenleving

Auteur

Gerard Korver

Uitvoering
Paperback
Prijs
19 ,99
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Veel burgers zijn de huidige politici moe. Fluisteraars, adviseurs en lobbyisten bepalen de huidige politiek. Politici werken niet voor het welzijn van haar burgers. Nieuwe plannen zijn nodig als tegengewicht van het huidige burgerloos beleid, bijvoorbeeld een basisinkomen, terugdraaien van de marktwerking in de zorg, onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek. Kortom, een welzijnspolitiek!
In de nieuwe samenleving wil de burger (h)erkenning. Hij wil vrij zijn,  zijn verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren. Met praktische uitgewerkte voorbeelden heeft de schrijver getracht de nieuwe samenleving vorm te geven.

Over de auteur

"Een groot gedeelte van mijn leven heb ik doorgebracht in de gezondheidszorg. Het is altijd mijn missie geweest mensen te helpen en gelukkig te maken. Ik ben hierin geslaagd. De (sociaal) psycholoog en filosoof Erich Fromm was voor mij een inspiratiebron om anders te gaan kijken naar de wereld waarin ik leefde. Ik pakte mijn verantwoordelijkheid op en schreef dit boek. Ik ben de derde uit een warm gezin van 12 kinderen."

Productinformatie

ISBN
9789402224672 / 978-94-022-2467-2
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
15-04-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
130
Formaat
A5
Illustraties
Nee

Inkijk

Op mijn leeftijd ben ik bezig met het inventariseren van mijn gedachtengoed. Ik krijg daarbij het gevoel dat we politiek gezien steeds meer naar rechts opschuiven. Dat zou nog niet zo erg zijn, maar het krijgt steeds meer trekken van iets dat zich uit in populistisch gedrag in woord en daad. Het individualisme rukt daarbij op. De linkse acties uit de jaren ’60, ’70 en ’80 worden moedwillig verkwanseld. Er wordt over gesproken alsof deze acties zouden zijn gepleegd door schurken en zij zouden lijken op terroristische acties.
Niets is minder waar. Door de protesten en acties zijn werkgevers en politiek Den Haag gaan nadenken en voorzichtiger geworden. Zij ervoeren plots dat hun eigen kiezers nog bestonden en dat zij daar rekening mee moesten houden.

Na 11 september 2001 is deze situatie veranderd. Allerlei wetten op het gebied van spionage op de bevolking zijn met grote snelheid door het parlement gejaagd. Het lijkt niemand te deren. Daarmee deed ook een gevaarlijk gedachtengoed zijn intrede, namelijk dat we het volk niet meer nodig hebben. Het volk, de burger, is niet meer te vertrouwen! Enkel en alleen tijdens het winnen van stemmen. Daarbuiten lijkt de politiek zich niet om het volk te bekommeren. Ze doen maar alsof ze ons nodig hebben. Actiegroepen zijn eigenlijk maar lastig: zij houden de politiek af van mooie plannetjes en centen verdienen. Deze gevaarlijke tendens moet een halt worden toegeroepen!

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek