De sage van Mecran - De Zilveren Poort

Cliff Riemens

Categorie: Fantasy
  • (5)

€ 17,95
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Een profetie, weinig bekend en incompleet. Maar hij refereert naar rampspoed en onheil. Als Mecran wordt betrapt op diefstal, kan hij twee dingen doen: het leger in of zich laten ophangen. In een fantasierijk en meeslepend verhaal met soms een humoristische inslag verandert het leven van de hoofdpersoon op een manier die hem allerminst zint. De scènes en omgevingen worden gedetailleerd weergegeven en nemen de lezer mee in het verhaal. De Zilveren Poort voert de lezer mee op een spannende tocht, waarin personen vaak niet zijn wie ze lijken.

Uit het boek

Onze vijfde dag in de woestijn legden we het laatste stuk af naar ons nieuwe thuis. Ik had er ondertussen vrede mee dat ik de rest van mijn leven daar zou moeten blijven. Ik had besloten er maar het beste van te maken. Het idee van ontsnappen begon steeds meer te vervagen.
Het laatste stuk naar het fort bleek nog verrassend lang, afstanden waren bedrieglijk in een zodanig grote zandbak.
Aangekomen bij het fort, roken we direct onraad. Vukpen, grote aasetende vogels, cirkelden boven het fort. De poorten waardoor wij het fort binnen kwamen, hing uit zijn hengsels. Op de binnenplaats lagen lijken van soldaten, de barak was afgebrand. Op de borstwering uitkijkend op de Zilveren Poort lagen nog meer lijken. Er lagen alleen lijken van Koninklijke soldaten.
Iets was hier helemaal mis.

Over de auteur

"Cliff Riemens, een recht-door-zee Zeeuws-Vlaming geboren in 1986. Zijn beroep als kok heeft hem doen ontwikkelen tot een enthousiast, fantasierijk en creatief persoon. Tel daar zijn grote liefde voor het fantasygenre bij op en Mecran is geboren. Het laat zich lezen dat Cliff naast fantasie ook over schrijftalent beschikt. Dankzij goede begeleiding van uitgeverij Boekscout.nl heeft zijn eerste boek zijn weg naar productie mogen vinden. Als het aan Cliff ligt is het zeker niet het laatste deel."

Reviews

2016-08-27 10:48:41 | Door: Jan Schuitvlot | Waardering:
Een spannend boek, wat fijn om te lezen is, waarbij je goed en snel in het verhaal zit.

2016-07-30 10:29:03 | Door: Nico | Waardering:
Een goed lopend verhaal waar de lezer snel in zit. Na de introductie van het hoofdpersonage breid de fantasy wereld waarin alles plaats vindt zich snel uit. Zo blijft de lezer makkelijk geïnteresseerd. Zelf heb ik het boek dan ook meteen uitgelezen op één avondje en heb ik mijzelf goed kunnen vermaken. Zeker een aanrader.

2016-06-12 21:06:44 | Door: Inge | Waardering:
Een goed verhaal waarbij de snelheid van het verhaal precies goed is en waarbij je verder wilt lezen: niet te uitgebreid en langdradig zodat de aandacht verslapt, maar ook niet te snel zodat je dingen en situaties mist. Goed bij te houden dus; het verhaal blijft boeien. Ook zijn het goeie omschrijvingen van situaties en personages, soms met een leuk, humoristisch tintje. Een echte aanrader!

2016-06-02 20:29:28 | Door: Mickel | Waardering:
Wat een leuk en goed geschreven boek . Ik kan niet wachten op deel 2

2016-05-18 18:47:55 | Door: Marjan | Waardering:
Het eerste boek van Cliff Riemens. Een boek zo geschreven dat je echt in het verhaal zit,dat je nieuwsgierig maakt naar wat er verder komt. Het verhaal speelt zich af in een 'andere' wereld,met mooi omschreven details van personen en omgevingen, en woorden uit vroegere tijden. Het boek is goed geschreven,leest lekker weg. Ik heb het met veel plezier gelezen,en wacht met spanning op deel 2.Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De sage van Mecran - De Zilveren Poort

Auteur:

Cliff Riemens

Categorie:

Fantasy

Aantal pagina's:

174

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

06-05-2016

ISBN:

978-94-0222-644-7 / 9789402226447

Vaste prijs:

€ 17,95

Waardering:

  • (5)