Voorkant
Voorkant cover
Achterkant
Achterkant cover

Wat doen we met de kennis van nu?

Auteur

Theo de Graaf

Uitvoering
Paperback
Prijs
17 ,50
Verzending
Gratis verzending in Nederland en België
Levertijd
Twee tot vijf werkdagen
(Nederland en België) (Past door brievenbus)

Samenvatting

Met de kennis van nu hadden we vroeger wonderen kunnen verrichten. Maar we leven niet vroeger, we leven vandaag! De kennis van nu kunnen we pas vandaag gebruiken. Maar doen we dat ook? Wetenschap en religie zijn conservatief van aard. Nieuwe feiten over bijvoorbeeld eerdere beschavingen en ufo’s halen veel overhoop, dus worden ze vaak genegeerd en gebagatelliseerd. Dat stagneert de vooruitgang. Het roer moet om!

Over de auteur

"Ik werd in 1933 in Utrecht geboren. Ik ben 60 jaar getrouwd en vader, grootvader en overgrootvader. Ik werkte als commercieel en communicatief medewerker bij bedrijven en overheid en ik was tevens priester/voorganger in een Utrechtse kerkgemeente. Ik ben teleurgesteld door kerk en wetenschap over de behoudzuchtige opstelling van beiden ten opzichte van nieuwe kennis. In dit boekje doe ik een oproep om ‘nieuwe’ feiten op een integere wijze te onderzoeken en niet bij voorbaat terug te deinzen voor de consequenties."

Productinformatie

ISBN
9789402226508 / 978-94-022-2650-8
Uitgeverij
Boekscout
Verschijning
06-05-2016
Taal
Nederlands


Uitvoering
Paperback
Pagina's
70
Formaat
12,5 x 20 cm
Illustraties
Nee

Inkijk

We weten veel. We dragen allemaal een flinke hoeveelheid parate kennis met ons mee in ons geheugen. Een veelvoud daarvan weten we te vinden in boeken, tijdschriften en op internet. Massa’s nieuws en updates rollen gevraagd en ongevraagd over onze schermen.
Met die kennis van nu hadden we vroeger wonderen kunnen doen. Maar we leven niet vroeger, we leven vandaag. De kennis van nu kunnen we pas vandaag gebruiken. Maar doen we dat ook altijd? Zijn we niet vaak geneigd tegen beter weten in vast te houden aan onze denkbeelden, opvattingen en gewoonten? En vinden we het lastig om ons gedrag te veranderen? Nieuwe kennis zou logischerwijs moeten leiden tot een directe aanpassing van ons denken, spreken en handelen. Maar die logica is soms ver te zoeken. Je doet iets al jaren zo en het gaat nog altijd goed. En nu zou het plotseling allemaal anders moeten? Een bepaalde visie is je met de paplepel ingegeven, daar doe je niet zo maar afstand van. Een project waar je je halve leven in hebt geïnvesteerd, waar je over hebt gesproken en geschreven, dat je hebt verdedigd en gepromoot blijkt op basis van nieuwe informatie een doodlopende weg te zijn. Wat doe je dan? Stoppen of blindelings doorgaan? Je vindt iets vreselijk lekker maar het blijkt niet goed voor je te zijn. Kun je het opbrengen om dan toch maar verstandig te zijn? Je hebt iemand heel lang niet vertrouwd, maar nu blijkt die aversie door roddel te zijn ontstaan. Kun je dan op je schreden terugkeren?

Uw email wordt enkel gebruikt voor overleg over de betreffende review

Wordt getoond bij de review

Er zijn nog geen reviews over dit boek