Rugzak - reisverhalen uit de wildernis

Vincent Cantrijn

Category: Travel
  • (1)

€ 19,55
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Geef een wereldreiziger van formaat een rugzak en hij zal hem beschouwen als een trouwe bondgenoot. Vincent Cantrijn maakte trekkings door de Himalaya en de wildernis van Alaska. Ook maakte hij kanotochten in Alaska en Lapland. Dat levert spannende, emotionele, hachelijke en soms ook hilarische verhalen op. De verhalen zijn recht uit het hart geschreven, waardoor de lezer meereist en de emoties voelt. Een beer bij de tent in Alaska; een onverwachte waterval met de kano; emotie op grote hoogte in de Himalaya; onderkoeld in de wildernis van Alaska. Het zijn wildernisverhalen met eigen foto’s waarvan menig ontdekkingsreiziger zal smullen.

From the book

Ik duik de tent in; daar is het behaaglijk. Kari en ik schrijven allebei in ons schriftje. Karin zegt vaak tegen mij dat ze het onbegrijpelijk vindt dat ik van zo’n vakantie uitgerust thuiskom. Toch is het waar. Totaal geen afleiding; van niks en niemand. Lopen, vuur, eten, water, slapen, rugzak, tent. Dat is al zeven dagen ons hele bestaan. De rest is allemaal ballast. Misschien heeft de mens het zichzelf wel aangedaan door van alles en nog wat te willen. Wij hebben geen stress. Alleen zorgen om de meest basale zaken, maar die zijn op te lossen. Hier word ik lichamelijk moe, maar geestelijk uitgerust. Deze avonturen geven me in hoge mate nieuwe energie, hoewel ik moet toegeven dat een rugzak op een steile helling best zwaar is. Dan is een lodgetrekking door Nepal een stuk relaxter. Daar staat op ieder gewenst moment van de dag de thee klaar; na een lange dag lopen staat er een bed te wachten; het eten wordt aangereikt; water komt uit een kraan. Hier kost alles tijd en moeite; zelfs de meest basale dingen. Maar de ervaring om met zijn viertjes alleen te zijn in een immens woest landschap is moeilijk uit te leggen aan derden. Zelfs foto’s laten nooit de weidsheid van de plek zien. Je moet de bijbehorende atmosfeer proeven; de wind door de dalen horen komen; de watervallen vanaf de gletsjers horen vallen en de tintelende kou voelen. Dit alles overpeins ik in mijn slaapzak in een klein tentje naast een Zweedse Fin die onverstoorbaar in zijn schriftje ligt te schrijven. Het zal nog wel een paar uur licht blijven; we zitten erg noordelijk. Ik heb er geen last van. Om in te slapen doe ik altijd de rand van de ijsmuts over mijn ogen; net alsof ik de gordijnen dicht doe. Ik maak me vooral niet druk of we morgen nu wel of niet opgepikt worden; dat zien we morgen wel. Eerst weer lekker slapen. Welterusten.

About the author

"Ik heb twee passies: schrijven en met mijn rugzak de wildernis in trekken. En dat naast een fulltime baan in de volkshuisvesting en stedelijke ontwikkeling van Nijmegen. Ik schrijf al meer dan 10 jaar columns voor het Nieuwscafé van de Gelderlander in Nijmegen. Een selectie is verschenen in mijn eerste boek Uitgesproken. Vanaf 2013 combineer ik vroeg pensioen met een eigen bedrijf op het gebied van gespreksleiding en het schrijven van teksten."

Reviews

2016-06-06 20:29:35 | By: Bart Herps | Rating:
Heb me in gedachte het boek door Vincent laten voorlezen. Prachtige verhalen van een dito kerel!!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Rugzak - reisverhalen uit de wildernis

Author:

Vincent Cantrijn

Category:

Travel

Number of pages:

174

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

13-05-2016

ISBN:

978-94-022-2655-3 / 9789402226553

Price:

€ 19,55

Language

Dutch

Rating:

  • (1)