Mijn ‘lovely’ hondenleven

Hennie Boeve

Categorie: Dieren
  • (1)

€ 12,95
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

In Mijn ‘lovely’ hondenleven beschrijft Yaydee zijn levenservaringen. Yaydee is heel tevreden met zijn leven, want hij wordt liefdevol en met veel geduld verzorgd en benaderd. Zijn hondenleven bestaat uit het beleven van grote avonturen en het uithalen van kattenkwaad. Zo vertelt hij bijvoorbeeld hoe hij stiekem toverballen opsnoepte en zijn gezicht alle kleuren van de regenboog kreeg. Lees snel wat hij nog meer heeft beleefd!

Uit het boek

Ik luister naar de naam Yaydee. Ik ben geboren in een hondengezin. Ik heb 3 broertjes en 2 zusjes en natuurlijk een vader en een moeder. Het was reuzegezellig bij ons thuis. Wij woonden in een hele grote schuur. We sliepen in een hondenmand. Overdag stond de deur van de schuur altijd open. Dat vonden wij fijn, want dan konden we zomaar naar buiten lopen. Daar speelden we ook. Ja, er was een weiland buiten met veel gras. Konden we lekker ravotten. We hadden het erg naar onze zin. Het opgroeien verliep voorspoedig. Het was altijd gezellig bij ons. Onze moeder zorgde goed voor ons en leerde ons spelenderwijs wat goed en niet goed voor ons was. Onze vader was niet bij ons. We werden groter en groter, we pasten bijna niet meer met ons allen in de mand om te slapen. De boer, waar de schuur en het weiland van was, zag dit ook. En wij aten best veel met ons allen. Daarom zette de boer ons te koop in een krant. Nou, dat vonden wij helemaal niet leuk. Wij kropen steeds weg als de boer zich liet zien. Wij piepten van angst en lieten onze tandjes aan de boer zien. Maar de boer trok er zich niets van aan. Op een keer kwamen er mensen kijken naar ons. Ze wilden wel een hondje kopen. Wij werden geroepen en één voor één bekeken, vastgehouden en gekeurd als het ware. Ik rilde van angst. Eén voor één werden mijn broertjes en zusjes meegenomen. En de achterblijvenden lieten een traan van verdriet dat we ze missen moesten. Ons gezin werd steeds kleiner.

Over de auteur

"Ik ben geboren op de Veluwe in 1964. Ik woonde op een boerderij, waar veel dieren waren. Ik hielp mee met verzorgen en genoot daarvan. Er waren wel poezen, maar geen honden, omdat mijn moeder bang was voor honden. Zelf vond ik een hond reuzeleuk. In de periode dat ik thuis kwam en even niet werkte, kocht ik een hondje. Ik ging met hem op les en kreeg gaandeweg steeds meer plezier met hem. We werden vrienden door dik en dun."

Reviews

2016-06-11 21:50:47 | Door: Hennie Boeve | Waardering:
Ik kreeg al leuke reacties van lezers. Kinderen, verstandelijk beperkten en dementerende ouderen zeiden: "wij zien het gebeuren wat u schrijft, prachtig". Hoe weet u dat uw hond zo denkt? Wat heeft u een leuke hond. Moeders vertelden: "mijn kinderen worden helemaal enthousiast en willen ook wel zo'n grappig hondje".Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Mijn ‘lovely’ hondenleven

Auteur:

Hennie Boeve

Categorie:

Dieren

Aantal pagina's:

38

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

03-06-2016

ISBN:

978-94-0222-701-7 / 9789402227017

Vaste prijs:

€ 12,95

Waardering:

  • (1)