Marianne & Musea

Marianne Wulms – Hovens

Category: Art, culture & music

€ 15,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Nog nooit eerder schreef iemand met zoveel passie over musea. 'Mijn ogen hebben de kunstwerken gezien, mijn hart is erdoor geraakt', is één van haar liefdevolle bewoordingen.

Marianne Wulms-Hovens (1948) woont met haar man in Roermond en heeft twee volwassen dochters.

Marianne beschrijft niet simpelweg dat ze gek is op musea, maar zij beeldt deze liefde ook uit. Dit doet ze bijvoorbeeld sprekend met: 'Foto’s, flyers en kunstkaarten die vóór mij liggen zijn getuige van mijn passie voor kunst'.
Zij vertelt over de tijd dat zij in een museum woonde en geeft veel interessante wetenswaardigheden over musea en hun kunst.

From the book

Als ik mijn stad verlaat, is dat met een speciale reden. Meestal heeft het met kunst te maken, omdat het zo inspirerend en geestverruimend is.
Even uit de dagelijkse werkelijkheid in een onbekende omgeving vertoeven, heeft beslist een therapeutische werking op mij waar de kracht van kunst in schuilt.
Sommige dingen zijn te mooi om ze verborgen te houden, ze vragen erom gezien en bewonderd te worden. Ik wil een schilderij binnen stappen en de emotie er in aflezen.
Zoals in het leven het onverwachte een dag tot iets moois kan maken, zo ervaar ik het ook bij de ontmoeting met een schilderij.

Regelmatig ga ik met een vriendin voor een dagje uit met een cultureel tintje.
Bij een museumbezoek loop ik dikwijls nog eens terug naar een schilderij, en neem het in me op.

Eenmaal weer thuis rest nog wat foto’s, een tekstboekje met uitleg en een tekstblad. Voor mij hoort dit soort documentatie altijd tot het nagenieten van een museumbezoek.

About the author

"Kunst vormt voor mij de rode draad in mijn bestaan. Kunst kleurt mijn dagen. Ik zie, registreer en beschrijf graag. Gedichten en verhalen van mij staan in Limburgse bloemlezingen. Deze publicatie komt voor mij als een ‘mededeelzame’ verrassing. Tijdens het grasduinen tussen museummaterialen besloot ik een museumverhaal te schrijven. Het groeide en werd een terugblik die een vooruitblik wil zijn. Musea willen toegankelijk zijn, zo ook de bladzijden in dit boek."

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Marianne & Musea

Author:

Marianne Wulms – Hovens

Category:

Art, culture & music

Number of pages:

102

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

03-06-2016

ISBN:

978-94-022-2688-1 / 9789402226881

Price:

€ 15,45

Language

Dutch