Cover voorkant
Baas boven Baas
Baas boven Baas

Baas boven Baas

Paul Baas

Category: Management
  • (1)

€ 20,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Paul Baas is zijn carrière begonnen als krantenjongen. Uiteindelijk is hij doorgegroeid tot directeur. Tijdens zijn werkzaam leven heeft hij met veel verschillende leidinggevenden te maken gehad. Vanuit zijn eigen ervaring beschrijft hij hoe macht een negatieve invloed kan hebben op een bedrijf en de werknemers. Dat kan anders. Daarom geeft Paul de nodige tips voor leidinggevenden, zodat er een goed management kan ontstaan. Paul wil de macht die sommige bazen gebruiken doorbreken en tot een gezamenlijke verantwoordelijkheid komen. Alleen zo kan een bedrijf succesvol zijn.

From the book

Gelukkig prijs ik mezelf dat ik in mijn loopbaan diverse bedrijfssoorten heb meegemaakt en dus ook diverse bazen en baasgerelateerd gedrag. Dit boek is geschreven voor werknemers, werkgevers, vakbonden, de overheid en zij die studeren en hun carrière nog gaan beginnen. Een boek met een boodschap, namelijk om de factoren arbeid en medewerker weer op de kaart te krijgen. Grootmachten laten verkleinen, bedrijven doen het goed, minder goed, slecht en gaan ten onder en medewerkers en vele gezinnen zijn de dupe. Hard werken helpt niet, want een directie laat het schip stranden. Recessie is geen excuus, evenmin de papierwinkel en bureaucratie, want een medewerker is bereid hard te knokken voor het bedrijf, zijn broekriem aan te spannen. Hielden we ons maar eens aan de regels, ook al zijn die veelal arbeidsintensief (joepie!). Maar nee hoor, managers wijken zelf van de regels af, staan dat ook toe van medewerkers en zo ontstaat de chaos.
Hoe kunnen we de macht doorbreken? Denk aan het spreekwoord ‘hoogmoed komt voor de val’.

About the author

Paul Baas (1957) belicht op een positieve manier onkunde van bazen in het bedrijfsleven. Hij doet dit vanuit zijn rijke werkervaring. Hij is afkomstig uit een groot arbeidersgezin en heeft arbeid dan ook hoog in het vaandel staan. Arbeid verdwijnt in Nederland op grote schaal. De macht geven we hiermee uit handen. Paul pleit voor behoud van werkgelegenheid. Hij wil macht op de werkvloer ombuigen naar gezamenlijke verantwoordelijkheid en succes. Baas boven Baas is een boek met een boodschap, het vertelt hoe macht is om te buigen.

Reviews

2016-10-26 16:24:27 | By: Laurens | Rating:
Leuk, vlot en authentiek geschreven panorama van het Nederlandse management, uit eigen ervaring en met heel veel passie voor medewerkers.Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Baas boven Baas

Author:

Paul Baas

Category:

Management

Number of pages:

170

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

23-09-2016

ISBN:

978-94-022-2816-8 / 9789402228168

Price:

€ 20,99

Language

Dutch

Rating:

  • (1)