De scheidingslijn tussen intuïtie en fantasie

Nienke Buiskool Leeuwma

Category: Spirituality

€ 14,45
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Soms "voel" je dat dingen niet of juist wel kloppen. Je vertrouwt als het ware op een "onderbuikgevoel". Heel herkenbaar, alleen heeft de één er meer mee dan de ander. En als je er dan wel wat mee hebt en er graag op wilt vertrouwen, vraag je je af wanneer je gevoel daadwerkelijk klopt. In De scheidingslijn tussen intuïtie en fantasie legt Nienke Buiskool Leeuwma uit wanneer je gevoel klopt, wat hierop van invloed is en hoe je dit kunt herkennen. Ze geeft haar persoonlijke visie/definitie van intuïtie en het ego. Het is een onderzoek geworden waarin ze aan de hand van haar conclusie handvatten geeft hoe je zelf kan herkennen of je in je intuïtie zit en je "gevoel" dus klopt.

From the book

Wat voor mij uit het onderzoek duidelijk is geworden, is het volgende: Er is sprake van intuïtie wanneer er een inzicht ontstaat zonder dat er een voorafgaande gedachte is geweest en zonder dat er een heel verhaal mee komt. Het inzicht komt als het ware uit het "niets". Of zoals Assagioli zegt vanuit het hogere "Zelf". Intuïtieve informatie komt binnen via de buitenzintuigelijke waarnemingsgebieden, zoals beschreven door Bianca Gelderblom, al dan niet in combinatie met de standaard zintuigelijke waarnemingen.
Ik zie intuïtie als een combinatie van informatie verzamelen en direct verwerken. Waarbij het verwerken geen logische volgorde heeft. Er zitten geen extra gedachten omheen en er behoeft geen extra uitleg aan geven te worden. Het is er.
Deze Intuïtie is het essentiële instrument van de energetisch therapeut.

About the author

Nienke Buiskool Leeuwma (10-12-1984) is afgestudeerd als energetisch (CAM) therapeut en zangcoach waarbij ze onder andere werkt met het gevoel, ook wel intuïtie genoemd. Tijdens haar studie tot energetisch therapeut en het werken met leerlingen kwam vaak het “gevoel” naar voren waarbij de vraag rees of deze wel klopte. Hierdoor ontstond de zoektocht naar het antwoord op “Wanneer zit je in je intuïtie en wanneer niet?”. Vanuit dit onderzoek is het boek ontstaan waarin de antwoorden zijn verwerkt.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De scheidingslijn tussen intuïtie en fantasie

Author:

Nienke Buiskool Leeuwma

Category:

Spirituality

Number of pages:

56

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

08-07-2016

ISBN:

978-94-0222-779-6 / 9789402227796

Price:

€ 14,45

Language

Dutch