De Wording van de Mensheid - Een visie op onze geschiedenis vanuit een ander perspectief

Rien van Mook

Category: (Local) History
  • (1)

€ 17,55
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De oorsprong van de mensheid is in het duister gehuld en er zijn meerdere theorieën zoals schepping en evolutie die deze vraag proberen te beantwoorden. De schrijver geeft hier een alternatieve zienswijze op. Hij laat zien dat er duidelijke bewijzen zijn dat er in het verleden een hoge technologische beschaving op aarde heeft bestaan, die door genetische manipulatie de mensheid als dienaar heeft gecreëerd. Daarna ontstond een enorme ramp, de zondvloed, die de wereld bijna totaal heeft vernietigd. De technologische kennis van deze civilisatie wordt nu geleidelijk herontdekt en wordt door de schrijver nader belicht.

From the book

Voor de overlevenden, zowel dieren als mensen, moet sprake zijn geweest van een enorm trauma. De gehele aardse topografie was veranderd en grote hoeveelheden modder, zand, grind, klei en stenen lagen over het landschap verspreid. Daarnaast, voor zover het oog reikte, lag verwoeste rottende vegetatie, alswel lijken van verdronken dieren en mensen met de onvermijdelijke stank. Ziekten moeten een gevolg zijn geweest.
De wereld was voor een lange tijd donker en heel erg koud, met vulkanen, stoom en gas uitbarstingen en een zeer gereduceerde flora en fauna als voedselbron. Enorme regenbuien moeten vele jarenlang hebben gewoed.
Veel gebieden moeten voor lange tijd onbewoonbaar zijn geworden. Het is aannemelijk dat overlevenden zich voornamelijk op hogergelegen gebieden hebben bevonden. Daarna hebben mensen zich mogelijk in grotten en ondergronds gevestigd als bescherming tegen de superorkaan winden, vlammenzeeën en bombardementen uit de hemel. Sommige van deze grotten zijn tijdens deze ramp waarschijnlijk ingestort of kregen de ingang geblokkeerd, met alle gevolgen vandien voor de bewoners.
Overleven moet het adagio zijn geweest en dus was het in de grotten een mengeling van vreemden, waaronder voormalige vijanden, alle sociale standen, rassen, sekse en leeftijd. De groepen die op een of andere manier wisten te overleven gingen samen een nieuwe wereld tegemoet, allemaal noodlijdend en beroofd van de meest noodzakelijke dingen. Voedsel moet in eerste instantie hebben bestaan uit wat maar kon worden gevonden, inclusief dode planten en dieren. Veel overlevenden moeten toen alsnog zijn gestorven als gevolg van ziekte, honger, kou en voedselvergiftiging.

About the author

Rien van Mook is een gepensioneerd ingenieur die zijn tijd verdeelt tussen een woning in Marbella en Rotterdam. Voor zijn werk heeft Rien gedurende 35 jaren in vele landen van de wereld gewoond en zich in vele culturen mogen verdiepen. Daarnaast heeft hij altijd een passie voor studerend lezen gehad en vele boeken gelezen. Hij heeft daardoor een alternatieve visie op de geschiedenis van de mensheid ontwikkeld, die in veel zaken afwijkt van wat normaliter in opvoedingsinstituten wordt geleerd en door onze wetenschap wordt verkondigd. Om deze kijk aan zijn kleinkinderen mee te geven is in eerste instantie dit werk geschreven. Mogelijk is het nu ook leerzaam voor anderen.

Reviews

2016-10-05 15:55:23 | By: C.J. Derksen, Waddinxveen | Rating:
""De wording van de mensheid"", een heldere kijk op de geschiedenis. Gedurfd en beter!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Wording van de Mensheid - Een visie op onze geschiedenis vanuit een ander perspectief

Author:

Rien van Mook

Category:

(Local) History

Number of pages:

126

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

19-08-2016

ISBN:

978-94-0222-867-0 / 9789402228670

Price:

€ 17,55

Language

Dutch

Rating:

  • (1)