Inspirerend nieuw natuurkundeconcept - Acht gaten in de natuurkunde opgelost

Erik de Mol Moncourt

Category: Popular Science

€ 19,99
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als liefhebber van natuurwetenschappen heeft Erik de Mol Moncourt een achttal onduidelijkheden in de natuurkunde helder beschreven. Hij heeft hiervoor een algemene concepttheorie ontwikkeld met slechts één relatief eenvoudige oplossing. De relatie tussen kracht, massa, zwaartekracht, elektromagnetisme en de lichtsnelheid wordt helder toegelicht. In zijn boek beschrijft hij dat voor iedere kracht altijd een massa nodig is. Zelfs de dualiteit van golf en deeltjes van licht wordt opgelost. De werking van de zwaartekracht wordt helder verklaard en wiskundig beschreven. Hij beschrijft op begrijpelijke wijze hoe magnetisme werkt, een tijddilatatie fysiek ontstaat en legt uit of de oerknal heeft bestaan. Kortom: het is een inspirerend, nieuw natuurkundeconcept.

From the book

Al 40 jaar maak ik af en toe wat notities over datgene wat ik in de natuur zie en constateer of wat interessant genoeg was om te lezen. Nu rond mijn 59ste levensjaar heb ik bedacht om al die notities van de afgelopen jaren eens samen te bundelen en er een boekwerk van te maken.

De belangrijkste vragen die mij al jaren bezig houden zijn eenvoudig van aard.

  • Wat is een definitie van een ruimte (Universum)?
  • Hoe werkt zwaartekracht nou precies? Worden wij door de Aarde aangetrokken zoals Isaac Newton beweerde, of vallen wij ernaartoe omdat de ruimte gekromd is zoals Albert Einstein beweerde, of werkt het mechanisme misschien heel anders?
  • Wat zijn fotonen (Albert Einstein) die het licht voortplanten? Bestaat licht uit deeltjes, golven of misschien beide?
  • Hoe werkt straling en/of wat is elektromagnetische straling eigenlijk?
  • Zijn de elektriciteitswetten goed gedefinieerd? Hoe werkt een permanente magneet?
  • Wat houdt de subatomaire deeltjes van een atoom (Niels Bohr) bij elkaar?
  • Hoe kan het dat de tijd langzamer verloopt op en rond een massa dat snel reist of als je in de buurt bent van een grote massa? Wat gebeurt er fysiek precies en waarom?
  • Dijt ons heelal echt uit en is dat de reden om te denken dat er ooit een oerknal is geweest?
Het systeem waar ik al jaren lang mee rondloop, om antwoord te kunnen geven op alle hierboven gestelde vragen, is relatief eenvoudig van aard en lijkt dan ook de meeste onvolkomenheden in de natuurkunde op te kunnen lossen. Het gaat om slechts één deeltje waaruit alle vormen van materie en energie is ontstaan.

About the author

Erik de Mol Moncourt (1956) heeft als oud elektronicus en systeemontwerper naast zijn werk in de zakelijke dienstverlening veel interesse in de werking van de natuur. Zijn persoonlijke notities over de werking van massa, zwaartekracht en elektromagnetisme van de afgelopen jaren hebben ertoe geleid dat het boek Inspirerend nieuw natuurkundeconcept tot stand is gekomen. De natuur werkt wellicht veel eenvoudiger dan algemeen wordt gedacht. Zijn kinderen roepen al jarenlang: “Waarom ga je geen lesgeven?”

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Inspirerend nieuw natuurkundeconcept - Acht gaten in de natuurkunde opgelost

Author:

Erik de Mol Moncourt

Category:

Popular Science

Number of pages:

178

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

26-08-2016

ISBN:

978-94-0222-878-6 / 9789402228786

Price:

€ 19,99

Language

Dutch