De manniekies- In Hades’ schaduw

Han Lasseel

Categorie: Jeugdboeken
  • (6)

€ 19,50
Gratis verzending
Levertijd twee tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Arkin is aangeduid door de grotraad om zijn vader, koning der manniekies, op te volgen. Zoals de wet het voorschrijft, moet de toekomstige koning een paar opdrachten vervullen. Hij moet ook enkele vrienden verzamelen, maar die heeft hij niet! De grot verlaten lijkt de enige oplossing. Buiten vindt hij een ei dat zijn wereld en dat van zijn soortgenoten helemaal op z’n kop zal zetten. Niet iedereen heeft het goed voor met de vrolijke wezentjes. Wanneer Arkins avontuur echt begint, zullen Hades en Malus er alles aan doen om hem tegen te houden en de manniekies voorgoed uit te roeien.

Uit het boek

‘Ik hoef het niet te weten!’ schreeuwde Hades hard en dicht bij Malus’ gezicht. Hij had hem nog steeds stevig bij de kraag.
‘Ik hoef die kennis niet! Het enige wat ik wil is goud, goud! Ken je dat?’
‘Ja, tuurlijk, wie kent er nu geen goud?’
‘Wanneer ga je nu eens leren zwijgen?’
‘Euh, nooit denk ik’, antwoordde Malus toch nog, ‘maar u stelt altijd vragen en mijn moeder heeft me geleerd om te antwoorden. Vroeger was ik nogal verlegen, weet u? Ze zei dan steeds: ‘Malus, meneer, of mevrouw, stelt een vraag. Wat doen we dan...?’
‘Zwijg!’ brulde Hades nu nog moedelozer.
‘Nee dat zei moeder niet … Ik zou toch nog één ding willen zeggen als ik mag.’
‘Nee, dat mag je niet.’
‘Het is echt superbelangrijk.’
‘Zeg het dan.’ Hades leek weer wat gekalmeerd en liet Malus los.
‘Wel, het zit zo. Euh, uw adem stinkt echt wel hard. U zou er echt eens iets aan moeten doen. Ik wilde het al veel eerder zeggen, maar ik vond het juiste moment niet echt. En nu u zo dicht bij me staat …’
‘Stil!’ beet Hades hem toe.
‘Ik heb genoeg van je gezien. Ik ga even in mijn glazen bol naar dat manniekie kijken dat jij niet kon doden.’

Oh, wat zou ik graag goud willen
Dat zou mijn rijkdomhonger stillen
Daarom wend ik me tot u, oh, bol
Vul u alstublieft, blijf niet hol
Geef me wat geluk! Ik kan het wel gebruiken
De enige hulp die ik heb, is die van een uilskuiken
Hopelijk doet mijn tweede oplossing het beter
Oei, wat zit daar los? Het is mijn veter!


Over de auteur

Han Lasseel (1990) studeerde af als leerkracht. Toen zijn lector tijdens zijn studies de kenmerken besprak waaraan een goed jeugdboek moest voldoen, dacht hij: die eigenschappen zal ik eens proberen te integreren in een verhaal. Zo geschiedde. Al jaren leest Han vol enthousiasme verhaaltjes voor kinderen voor. Het zal je wellicht niet verbazen dat dit verhaal zich uitstekend leent tot het voorlezen ervan. Op die manier kan dit boek zowel jong als oud leuke momenten bezorgen.

Reviews

2018-02-16 14:38:42 | Door: Annelies | Waardering:
Ik heb het boek voorgelezen voor een klasje 12-13 jarigen. De omslag sprak hen meteen aan. Ze konden niet wachten tot ik zou voorlezen. Meestal is hun aandachtspanne niet zo groot, maar als ik het boek bovenhaal zijn ze één en al oor! Ik vind het zelf ook fijn om voor te lezen omdat er veel conversaties in voorkomen. De kinderen bleven enthousiast tot het einde en vroegen meteen achter het vervolg!

2017-06-07 11:06:24 | Door: ester | Waardering:
Dit boek viel heel erg goed in de smaak bij mijn kinderen. Mijn oudste zoon leest heel graag en vond dit boek echt geweldig. Heel spannend. Mijn andere zoon leest niet graag maar werd zo nieuwsgierig door het enthousiasme van zijn broer dat hij het ook is gaan lezen. Het boek was al snel uit want ook hij vond het een fantastisch boek. Hij zei, ik heb nog nooit zo een goed boek gelezen en ik hoop dat Han nog boeken gaat schrijven. Ik krijg dus ook de vraag van mijn kinderen wanneer het volgend boek te koop is. :-)

2017-04-14 10:19:13 | Door: Hilde | Waardering:
Wanneer mijn dochters gierend uit hun bed rollen dan is voor mij een boek geslaagd! Han schrijft sappig en theatraal zonder dat het schreeuwerig wordt. De manniekies leent zich uitstekend om uit voor te lezen. De voorlezer kan zich volledig laten gaan in de situatiehumor van de perfect neergezette karaktertjes van de personages. Een aanrader!

2017-01-16 12:47:45 | Door: Lander en Inge | Waardering:
Ik heb dit boek samen met mijn jongste zoon van 8 jaar gelezen en het was super. Het was spannend, grappig, ook wel leerrijk,... Het mooie was de vriendschap die ontstond tussen verschillende wezens. Han was komen voorlezen in de klas en Lander wou dit boek meteen hebben en lezen. Hopelijk volgen er nog zo een boekjes en hopelijk zal het een reeks worden.

2016-12-13 16:42:21 | Door: Dave | Waardering:
De Manniekies was een avontuur van begin tot eind. Men zou denken dat ik volledig buiten de doelgroep val, maar ik heb dit boek in één keer uitgeleze, én ik heb er van genoten. Humor in de vorm van slimme woordspelingen, grapjes en soms een scheet doen iedereen lachen. En er zitten zelfs leerrijke momenten in. Ideaal leesvoer voor jong en oud, en het is eigenlijk perfect voorleesmateriaal. De kinderen zullen er van genieten en als volwassene beleef je er ook plezier aan omdat de personages zo verschillend zijn, dat je je helemaal kan uitleven. Prachtig boek. Meer hoef ik er eigenlijk niet over te zeggen.

2016-10-22 20:20:17 | Door: Lars | Waardering:
Top boek!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

De manniekies- In Hades’ schaduw

Auteur:

Han Lasseel

Categorie:

Jeugdboeken

Aantal pagina's:

162

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

21-10-2016

ISBN:

978-94-0223-022-2 / 9789402230222

Vaste prijs:

€ 19,50

Waardering:

  • (6)