Gekookte kikkers - Over mens en maatschappij

Bob Kok

Category: Society

€ 21,00
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Buitenaardse wezens zouden vreemd opkijken als ze een aardbol aantreffen die gebukt gaat onder een snel in aantal groeiende mensheid, die gericht is op “groei” en materie op een kreunende planeet, met daarbij veel meningsverschillen en onderling geweld. Een wereld waarin de onverzadigbare economische sector langzaam de politieke sector overvleugelt en waarin langzaam een kleine elite de massa onderhorig maakt. Een wereld waarin de ontwikkeling van onderlinge omgangsvormen niet duidt op een groeiende beschaving. Bijstellingen op politiek gebied, maar ook wat betreft het economisch systeem zijn hard nodig. Naast suggesties hiervoor worden in dit boek een aantal aspecten aangeroerd die voor de lezer op individueel niveau stof tot overdenking geven.

From the book

De samenzweringstheorieën gaan zelfs zover dat de chemische/farmaceutische industrie een grote rol zou hebben gespeeld ten aanzien van de Eerste en Tweede Wereldoorlog in een langetermijnstreven om met behulp van patenten de burgerbevolking afhankelijk te maken van medicijnen die een zo hoog mogelijke opbrengst genereren. Daarbij zou zelfs bewust gewerkt worden met schadelijke bijwerkingen zodat de markt voor medicijnen in stand blijft door een bevolking die blijft vragen om oplossingen. Een ziekte-industrie in plaats van een gezondheidsindustrie dus.
Daarnaast worden ook allerlei crises en oorlogen gezien als bewuste acties om langzaam de wereldbevolking te domineren. In een cyclus van steeds weer andere georkestreerde narigheid gevolgd door oplossingen die de bevolking steeds een beetje afhankelijker maken wordt gewerkt in de richting van totale controle.
Controle over de gezondheidssector, de energiesector, het militair-industrieel complex, de farmaceutische industrie, de voedselindustrie, de financiële sector en de media zou al feitelijk bereikt zijn...!

About the author

Bob Kok (1946) studeerde in de VS en heeft de wereld vanuit verschillende posities bezien: als lector, topman bij ABN AMRO, auteur, coach/vertrouwensman, spreker en trainer. Hij was verbonden aan vele instellingen en onder andere ook directeur/consulent bij Van Ede en Partners in Den Haag. Dat geeft hem een goede basis om de wereld kritisch te beschouwen vanuit een wereldomvattend perspectief tot aan het heel individuele perspectief van de worstelende mens. Hij schreef eerder De Humanager, Waar ben ik mee bezig en Onrust op Oeverzicht.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Gekookte kikkers - Over mens en maatschappij

Author:

Bob Kok

Category:

Society

Number of pages:

204

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

07-10-2016

ISBN:

978-94-022-2983-7 / 9789402229837

Price:

€ 21,00

Language

Dutch