Cover voorkant
Basisbridge - bridgecursus voor beginners
Basisbridge - bridgecursus voor beginners

Basisbridge - bridgecursus voor beginners

Danny Demeersseman


€ 18,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

In Basisbridge - bridgecursus voor beginners word je stap voor stap binnengeloodst in de wonderbare wereld van het bridgen. De bridgelessen zijn uitermate geschikt voor zelfstudie. Ze beogen meerdere huiskamers warm te maken voor deze koning onder de kaartspelen. Basisbridge, gebaseerd op MiniBridge, opteert voor een eenvoudig biedsysteem en stelt het SPELEN centraal. Hierdoor wordt het bridgespel toegankelijker, ook voor kinderen. Een leuke gezinsactiviteit staat in de steigers. Ben je van plan om via een bridgecursus te leren bridgen, dan heb je dankzij dit bridgeboek al een mooi streepje voor. Voor extra ondersteuning kan je terecht op www.basisbridge.nl.

From the book

VOORWOORD
 
Dit bridgeboek werd geboren na het volgen van een bridgecursus. Ik was op slag gecharmeerd door dit boeiende kaartspel. Het was wel jammer dat veel medecursisten afhaakten. Bridge is immers niet zo eenvoudig! 
Basisbridge is een lightversie van bridge om de drempel naar de bridgewereld te verlagen. Zelfs kinderen kunnen via deze bridgecursus hun eerste bridgestappen zetten. Bridge kan zo een leuke gezinsactiviteit worden.
 
(...)

BRIDGE IN EEN NOTENDOP
 
Voor we met basisbridge aan de slag gaan, eerst een woordje over grote broer bridge. 
Bridge, ontstaan in de 19de eeuw, is één van de bekendste kaartspelen in gans de wereld. Het behoort, net als dammen en schaken, tot de denksporten. Bridgen vereist concentratie, geheugen, logisch denken en een goede samenwerking tussen beide partners.
Dagelijks bridgen miljoenen mensen in clubs, in wedstrijdverband, op het internet en natuurlijk ook thuis of op vakantie met familie of vrienden. 
Bridge is een strijd over 13 rondes tussen 2 teams, elk bestaande uit 2 spelers. Een bridgespel bestaat uit twee onderdelen: het bieden en het spelen.
Elk bridgespel begint met het bieden. Beide teams battlen dan om het contract. Dit is een verbintenis waarin ze aangeven hoeveel rondes ze denken te winnen en in welke speelsoort (hierover later meer). In basisbridge kent deze strijd om het hoogste bod een heel eenvoudig verloop. 
Het tweede onderdeel, het spelen, is makkelijker. Het spelende team probeert nu dit contract te realiseren en, als het even kan, extra rondes te winnen. De tegenspelers uit het andere team trachten dit natuurlijk te verhinderen. Hier volgt basisbridge dezelfde regels als bij het volledige bridgespel. 
 
Tijd om de kaarten te schudden!

About the author

Danny Demeersseman (1964) is psycholoog en combineert coaching met massage. Hij wandelt met mensen door hun wildernis en brengt er rust en structuur. De schrijver in hem reist graag naar onbekende werelden om daarna de lezer er passioneel rond te gidsen. In zijn eerste boek Meer dan 700 wensen voor verjaardagen meert hij aan op het eiland van de poëzie. Met Basisbridge - bridgecursus voor beginners ploetert hij, samen met u, vrolijk in het bridgewater.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Basisbridge - bridgecursus voor beginners

Author:

Danny Demeersseman

Category:

Sports and Games

Number of pages:

86

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

30-09-2016

ISBN:

978-94-022-2971-4 / 9789402229714

Price:

€ 18,50

Language

Dutch