Zeewaardig

Gerard Vermeeren

Categorie: Reizen
  • (1)

€ 18,95
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Zeewaardig is een verzameling verhalen die Gerard Vermeeren grotendeels schreef op reis. Van persoonlijke ontmoetingen en  persoonlijke ervaringen tot uitvoerige beschrijvingen van mensen en plekken over de hele wereld. In de meeste verhalen, die zich tegen verschillende decors afspelen, laat hij zich leiden door zijn nieuwsgierigheid. Gerard Vermeeren weet met weinig woorden op meesterlijke wijze keer op keer een sfeer neer te zetten. Gerard neemt de lezer mee op zijn reizen naar alle uithoeken van de wereld, van Paaseiland, Mauritius tot aan Myanmar. En hij hoopt vurig dat ook de lezers straks met verhalen thuis zullen komen. Of dat het hen inspireert om hun koffer te pakken.

Uit het boek

Om vier uur hebben we afgesproken, tien jaar na dato en zevenenveertighonderd kilometer verderop. Eveneens op een eiland, ditmaal Oahu, Hawai'i - ik gebruik de schrijfwijze die de inwoners zelf hanteren. De laatste ontmoeting was op Rarotonga, Cookeilanden geweest en vond plaats in 2005. Inmiddels woont ze alweer acht jaar in deze buitenwijk van Honolulu. De straat waarin ze woont blijkt een rustige straat met nauwelijks doorgaand verkeer. Het verbaast me niets, want in Rarotonga woonde ze, voor zover dat kon, ook erg afgelegen. Om familieredenen vertrok ze destijds naar Hawai'i. Haar ene zoon woonde in Los Angeles, Californië en haar andere hier op het eiland. Hoewel hij voor zaken vaak in Alaska vertoefde, kon ze wel bij haar kleinkinderen zijn.
    Sophie zal nu eenentwintig zijn, bereken ik. Zij had met haar oma bij mij geschuild, toen ze door een tropische regenbui waren overvallen. Ben benieuwd welke school ze inmiddels heeft doorlopen en of ze misschien oma’s voorbeeld zal volgen. Of wellicht dat van haar oom, een gevierd muzikant uit de West Coast Scene.
    Het is twintig minuten rijden vanaf Waikiki Beach, waar ik voor zeven dagen mijn intrek heb genomen in een hotel. Een taxi staat klaar op de afgesproken tijd en ik zal mij laten afzetten aan het begin van de wijk, nabij het Puu UalaKaa State Park. Ik geef mezelf zo de gelegenheid, voor het laatste stuk zelf het tempo te kunnen bepalen.
 
De bochten zijn scherper dan ik me had voorgesteld. Op de kaart leken de kronkelwegen elkaar veel vloeiender op te volgen. Wanneer ik uit de taxi stap, valt het me meteen op dat het geluid weg is, of op zijn minst gehalveerd is.

Over de auteur

In deze eerste grotendeels autobiografische verhalenbundel met reisverhalen blijkt de fascinatie die Gerard Vermeeren voor reizen heeft. Toevallige ontmoetingen met o.a. Johnny Frisbie, verrassende ontdekkingen en persoonlijke inzichten tijdens zijn vele omzwervingen zijn de aanleiding geweest om er woorden aan te geven. Zeewaardig is het debuut van Gerard Vermeeren bij een groter publiek. Eerder verschenen de verhalenbundels Diep blauw (2014), Boven zee en Reizende expositie (beide 2015) in kleine oplage. De verhalen uit die bundels zijn tevens in dit boek opgenomen.

Reviews

2016-09-04 16:09:58 | Door: Y. Knol | Waardering:
Een mooi en intrigerend boek. Je duikt helemaal in de verhalen van de schrijver en krijgt het gevoel alsof je er zelf geweest bent, heerlijk!Schrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Zeewaardig

Auteur:

Gerard Vermeeren

Categorie:

Reizen

Aantal pagina's:

196

Geïllustreerd:

Nee

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

19-08-2016

ISBN:

978-94-0222-860-1 / 9789402228601

Vaste prijs:

€ 18,95

Waardering:

  • (1)