Van de mensen en hun dromen, Anahita - Een spirituele inwijding in de universele levenswijsheid

Pierre Vermeiren

Category: Spirituality

€ 22,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

"Anahita" vertelt het verhaal van de zestienjarige Anahita, een charmante en intelligente maar tegelijk eenzelvige jongedame, die een somber geheim in haar hart verbergt. Dit geheim verhindert haar voluit te gaan in het leven, smoort haar kans op geluk, en verklaart haar teleurstelling in medemensen en mensheid. Ze leidt daarom een leven in eenzaamheid, aan de zelfkant van de maatschappij.
Op een dag maakt ze "toevallig" kennis met de wijze zonderling Mani, die eveneens als eenzame wolf door het leven gaat. Mani beschouwt het als zijn taak om Anahita opnieuw op weg te helpen naar echt levensgeluk, dat hij omschrijft als het paradijs.
Mani stelt Anahita een deal voor: in ruil voor de onthulling door Anahita van haar persoonlijke geheim, belooft hij haar stap voor stap in te wijden in de universele geheimen van de eeuwige levenswijsheid die leidt naar bevrijding en gelukzaligheid… Na enige aarzeling gaat Anahita akkoord. Maar de klus blijkt voor de nochtans doorgewinterde Mani een harde noot om te kraken.
In 'Anahita' beoogt Pierre Vermeiren in verhaalvorm een overzicht te bieden van de eeuwige filosofie, precies zoals de Noorse schrijver Jostein Gaarder eerder al een overzicht bood van de westerse filosofie in 'de Wereld van Sofie'.       

From the book

Anahita’s bittere tranen rolden in beekjes van haar zijdezachte wangen en vielen een na een op haar eigen spiegelbeeld, dat langzaamaan vervaagde tot een rimpelige schim.

Anahita weende een gat in de hemel en uit dat gat druppelden heel even compassievolle tranen…
Uit wanhoop richtte ze haar betraande ogen nu ten hemel, alsof ze de onzichtbare hemelbewoners om hulp smeekte, maar tevergeefs. Er kwam geen antwoord, geen teken, helemaal niets. Anahita voelde zich aan haar trieste lot overgelaten. Ze stond er alleen voor: alleen en verlaten door God en de mensheid.

Een onuitspreekbare woede maakte zich nu van Anahita’s hart meester. In één handbeweging sloeg ze uit alle macht op het steeds waziger wordende beeld van zichzelf, alsof ze het voor eeuwig wilde uitwissen.

About the author

Pierre Vermeiren is master in de talen Frans, Engels en Russisch. De afgelopen zestien jaar werkte hij bij de Nationale Bank van België. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en tijdens een rugzakreis door India werd de schrijver getroffen door de spirituele bliksem.
Sindsdien is hij onophoudelijk op zoek naar raakvlakken tussen de grote wijsheidsstromingen. Hiertoe verslond hij vele honderden boeken over oosterse filosofie en eeuwige levenswijsheid in de ruimste zin van het woord.
Zijn belangrijkste bekommernis is de rode draad doorheen al die stromingen te vinden, en bij uitbreiding de rode draad in het leven.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Van de mensen en hun dromen, Anahita - Een spirituele inwijding in de universele levenswijsheid

Author:

Pierre Vermeiren

Category:

Spirituality

Number of pages:

290

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

21-10-2016

ISBN:

978-94-022-3021-5 / 9789402230215

Price:

€ 22,49

Language

Dutch