De dodenverzen

Arno Kleinekoort

Category: Youth books
  • (2)

€ 21,49
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Als een mysterieus boek uit het niets verschijnt en Philomeens ouders en haar zusje Elly verdwijnen, is dat het begin van een epische zoektocht. Samen met Thomas probeert ze alle puzzelstukjes op hun plek te leggen, maar ze tasten volledig in het duister, tot ze hulp krijgen van een vreemd wezen. Saffier, een element uit de orde van negen, helpt hen de onderwereld te betreden, waar Philomeens familie vast zit. Wat op het eerste gezicht een eenvoudige opdracht lijkt, loopt uit op een slopende tocht door een vreemde en gevaarlijke wereld. Ze komen terecht bij Dwalin. Bestolen door Exirios, de zwarte heer van de onderwereld, is hij de wanhoop nabij. Thomas en Philomeen moeten kiezen tussen een eeuwig verblijf, of het aangaan van de levensgevaarlijke tocht, om het belangrijke relikwie weer terug te halen. Reizend trekken ze dwars door de negen ringen van de onderwereld en komen oog in oog te staan met zijn onvoorspelbare, gevaarlijke en kwaadaardige bewoners. Alleen als zij erin slagen het gestolen voorwerp terug te krijgen, zullen ze weer terug kunnen keren naar hun eigen wereld.

From the book

Hoelang ze precies hadden gelopen wisten ze niet, maar ze waren aan het eind van hun Latijn. Strompelend plaatsten ze hun voeten voor elkaar, als dwalenden in een woestijn. Philomeen hing half tegen Thomas aan die zelf moeite moest doen om niet zelf om te vallen. Haar ademhaling was kort en schokkerig en het zou niet lang meer duren voor ze uitgeput op de grond zou storten. Thomas’ gedachten maalden, maar kwamen steeds weer op hetzelfde uit. Hoelang moesten ze nog doorgaan? Kwam er ooit een einde aan deze weg, aan deze eindeloze weg? Ze konden niet terug, maar wilden niet verder. Vonden ze hier hun einde? Was dit hun Waterloo? Hij verlangde naar rust, onophoudelijke rust. Hij voelde de druk van Philomeens lichaam die hem uit koers duwde. De stappen werden trager, hun schoenen sloften schurend over de stenen, tot ze stilhielden. Als twee zombies staarden ze de verte in. Door de spleetjes zagen ze een wazig landschap. Hun blik was vertroebeld door vermoeidheid en het was alsof alle kracht uit hun lichaam was gevloeid. Thomas voelde Philomeen steeds lager tegen hem aan zakken, tot ze naast hem op de grond plofte. Hij wilde haar optillen en aanmoedigen verder te gaan, maar had zelfs de kracht niet meer om de woorden uit te spreken. Geradbraakt liet hij zich voor de tweede maal op zijn handen en knieën vallen. Gedesoriënteerd schudde hij de schouder van Philomeen, maar ze gaf geen respons. Ze sliep, of was het bewustzijn verloren. Hoe dan ook… dit was het eindpunt. Thomas keek om zich heen en zag een verlaten wereld, berooft van alle schoonheid…. troosteloos tot aan de horizon. Philomeen lag gevloerd op de harde klinkerweg. Hij plaatste zijn hand op haar hoofd en streek met zijn vingers door de lange haren. Ze hadden gefaald… HIJ had gefaald! Hij was moe, zo moe….. Hij voelde de kracht letterlijk uit zich vloeien, als lucht uit een strandbal, werd licht in zijn hoofd en had het gevoel flauw te vallen. Hij wilde niet… maar zijn gevecht was gedoemd te mislukken. Hij vocht er tegen, maar het had geen nut. Langzaam zakte hij steeds verder weg. Een fel wit licht flitste door zijn hoofd en ook hij stortte nu tegen de grond.

About the author

Arno Kleinekoort is geboren in 1968 en woont sinds 1971 in Emmen. Op zijn zevenendertigste begon hij met schrijven. De verhalen zaten in zijn hoofd, maar ze waren nog nooit op het papier gezet. Daarna ging het snel. In tien jaar tijd werden er vier boeken gepubliceerd en nu heeft hij zijn vijfde boek af. Met zijn boek De dodenverzen laat hij opnieuw zijn kwaliteiten als fantasy schrijver naar boven komen.

Reviews

2018-02-01 21:50:38 | By: Ellie | Rating:
Super spannend!

2016-10-03 13:02:36 | By: Philomeen | Rating:
Heb dit boek in 1 keer uitgelezen(dat zegt op zich al genoeg) Prachtig boek met een zeer bijzonder thema, een avontuurlijke en spannende tocht door de negen ringen. Dwalin op wie je eigenlijk niet boos kunt worden, Saffier helpt ze nu wel of niet? Blijft tot het eind verrassend en geeft ruimte voor het denken aan ..................hoe gaat dit verderWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De dodenverzen

Author:

Arno Kleinekoort

Category:

Youth books

Number of pages:

240

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

23-09-2016

ISBN:

978-94-0222-942-4 / 9789402229424

Price:

€ 21,49

Language

Dutch

Rating:

  • (2)