Eefje, vasthouden en loslaten

Cunera Pennings

Categorie: Rouwverwerking

€ 14,45
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Het overlijden van dochter Eefje is een slag die moeder Cunera Pennings nauwelijks kan pareren. Het enorme gat dat is geslagen, de open wond en het onophoudelijke verlangen houden haar in haar greep. In dit boek laat de auteur iedereen die dat wil, meekijken in de levensechte nachtmerrie die zij op alle bewuste momenten van de dag en de nacht beleefde. Het is zonder meer ijzingwekkend om te lezen wat een mens in zo'n situatie doorstaat. Maar het is ook hoopgevend om te zien hoe ze uit het dal kruipt. Na jaren verandert ze van vertrekpunt en spreekt ze niet meer van 'ik', maar van 'wij'. Ze is dan weer terug onder de mensen, sterk genoeg om voort te gaan. Niet meer helemaal alleen met haar verdriet. Dit boek is goed voor heel veel mensen. Omdat het het verdriet erkent, en omdat het veerkracht toont.

Uit het boek

8 oktober 2002 In het holst van de nacht, kruipt de eenzaamheid naar je toe. De uren lopen steeds zachter. Ik wil niet naar die morgen toe. Maar al die tranen die ik huilde, brachten mij toch nog in slaap. Waarin ik over je droomde: we waren gewoon weer saam, alsof er niets was gebeurd. Zie je wel, alles is weer goed. Als mijn lichaam beweegt, kom ik langzaam uit die droom. Ik zie nog dat je naar me lacht. En na het ontwaken, begint de nachtmerrie pas.

Over de auteur

"De angst van iedere ouder werd voor mij bevestigd. Mijn dochter Eefje overleed op de leeftijd van 17 jaar. Door deze bundel te gaan lezen, geef je mij symbolisch een hand en dan sleep ik je mee door de doolhof van mijn verdriet. Ik laat je zien hoe pen en papier de verbinding waren tussen mijzelf en mijn dochter. Dat het lijntje tussen hemel en aarde, lang, maar voelbaar is. "Zover weg maar toch dichtbij". Ik beschrijf hoeveel energie en pijn het kostte dit verlies te moeten dragen. Maar ook hoe ik de troost, de kracht, het zinvolle van het leven weer heb gevonden, en ik uitgroeide tot wie ik nu ben."

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Eefje, vasthouden en loslaten

Auteur:

Cunera Pennings

Categorie:

Rouwverwerking

Aantal pagina's:

90

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback 12,5 x 20 cm

Verschijningsdatum:

10-04-2009

ISBN:

978-90-8834-694-1 / 9789088346941

Vaste prijs:

€ 14,45