De Dromer

Kris Vleugels

Category: Thrillers
  • (1)

€ 20,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De idealist Steven Vervoort is onderzoeker aan een universitair instituut. Zijn dromen spelen een belangrijke rol in de manier waarop hij het leven bekijkt en verwerkt. Ook zijn gelovige oma speelt een belangrijke rol. Hij droomt vaak over haar. Ongewild wordt Steven geconfronteerd met een duistere sekte, waarvan zijn eigen directeur lid blijkt te zijn. Met de hulp van Dina, een collega van Afrikaanse origine, probeert hij zijn baas te ontmaskeren. Steven komt echter zelf in nauwe schoentjes te zitten. Door haar vastberadenheid, waarmee ze zichzelf meermaals in gevaar brengt, krijgt Dina de sleutels in handen om Steven te bevrijden uit zijn benarde situatie.

From the book

Even later was hij er weer. Nu droeg hij iemand die hij met de buik op zijn linkerschouder had gelegd. De benen hingen roerloos voor hem, stevig vastgehouden met zijn linkerarm. Het was een vrouw, gekleed in een badjas. Haar lange haren sleepten bijna over de vloer. Als ze nog leefde was ze duidelijk niet bij bewustzijn. Steven slikte en kreeg het warm. Hij keek even weg en ademde diep in om daarna de lucht onhoorbaar, maar langzaam te laten ontsnappen. Dat hielp om een beetje rustig te worden. Maar zijn hart bonkte bijna hoorbaar. Heel stil nam hij zijn telefoon, verzekerde zich dat de flits op ‘off’ stond, en zocht steun op het rek waar hij achter stond. Toen hij zeker was dat de man goed in beeld kwam drukte hij af.
De man verdween in de richting van de poort, achter een andere rij rekken. Hij probeerde het beeld op zijn schermpje te bekijken.
Waarschijnlijk veel te donker. Ofwel onzichtbaar ofwel wazig, maar hopelijk kan ik er iets mee.
Steven twijfelde. Wat zou hij doen? De man volgen of uitzoeken waar hij vandaan kwam? Vandersteen moest hier nog ergens zijn. Hij besloot even te wachten.
Ik wil weten wat er in die kelder gebeurt.
Heel voorzichtig daalde hij de trap af. Hij telde twaalf treden. Het leek minuten te duren voor hij beneden stond. Daarna opende hij de enige deur. De ronde deurknop was moeilijk om te draaien. Ze gleed uit zijn hand, die nat was van het zweet. De deur kraakte. Het was donker, dus gebruikte hij weer het licht van zijn smartphone. Hij stond in een personeelsruimte: een koffiemachine, een gootsteen tegen de muur en enkele tegen elkaar geschoven tafels in het midden met een twintigtal stoelen er omheen.
Weer een deur aan het eind. Daar moet ik zijn.

About the author

Muzikant, leraar, predikant, politicus, ondernemer, activist… en toch schreef duizendpoot Kris Vleugels (1959) tot nog toe enkel liedjesteksten en columns. Deze roman brengt hier definitief verandering in. Het karakter en de interessesfeer van de auteur zijn aanwezig op elke bladzijde, zijn christelijke overtuiging ook. Schrijven is voor hem tot rust komen, even opzij stappen, uit de hectiek van het actieve leven. Ook ontspanning dient hier echter het hogere doel: iets neerzetten dat anderen kan helpen, doen nadenken, gelukkig maken.

Reviews

2017-03-14 13:26:53 | By: Robby Palmen | Rating:
Kris slaagt prima in zijn doelstelling om de lezer te doen nadenken. Ik kijk uit naar het volgende boek van Kris!Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De Dromer

Author:

Kris Vleugels

Category:

Thrillers

Number of pages:

170

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 12,5 cm x 20 cm

Release date:

02-09-2016

ISBN:

978-94-022-2892-2 / 9789402228922

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)