Polleke en Pelleke op reis

Piet Hendrikx

Category: Children books
  • (1)

€ 19,50
Free shipping
Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Polleke en Pelleke zijn twee kabouters die bij reus Jan en zijn vrouw Marie wonen. De reus heeft een grote hond en die heet Loebas. Met de hond trekken de kabouters door het bos en komen op het idee om een wereldreis te maken. Nieuwsgierig als ze zijn komen ze bij reus Sloeberjan. Ze komen bij Zwaantje Fiderantje, bij het Hakohamhoorntje en Apenilleke, maar ook bij Wimpelwaai, de vlag, waar ze allemaal spannende dingen mee beleven. Daarbij zijn de kabouters erg hulpvaardig en dat komt ze goed uit, want ze weten van wanten hoor!

Leuk om voor te lezen of om zelf te lezen.

From the book

"Pak mij vast, pak mij vast." Dat horen de kabouters opeens naast zich. "Ik ben Zwieperdezwiep en ik kan jullie helpen tegen die zwaan. Hou me vast."
Ze pakken samen de stok en lopen naar het water toe. "Hé grote zwaan wil jij eens even weggaan?", zegt Polleke. "Die stukjes zijn voor de eenden hoor."
"Helemaal niet, ik ben de baas hier, ssssssssssss", blaast de zwaan.
De zwaan komt een stuk naar voren en het lijkt of hij de kaboutertjes wil aanvallen. Polleke en Pelleke schrikken terug en houden de stok omhoog om de zwaan tegen te houden. Dan komt de grote vogel uit het water naar hen toe. "Ssssssss!"
De kaboutertjes maken met de stok een grote zwaai. Ze slaan de zwaan tegen zijn lange nek. "Au, dat doet zeer!", roept de zwaan. Hij wordt nog bozer en komt opnieuw naar Polleke en Pelleke toe. "Sssssssss!" Loebas komt plotseling in actie. Hij heeft alles gezien en hij pakt de zwaan bij zijn lange staartveren. De grote vogel schrikt en wil de hond pikken. "Sssssssssss", zegt hij. Maar Loebas is veel sterker, hij gooit de zwaan opzij tegen een boom.
"Au, au, mijn staart, mijn kop, mijn lange mooie nek!", roept de zwaan. "Stop, stop, ik zal niks meer doen!"
"Dank je wel hoor Zwieperdezwiep, zonder jou had die zwaan ons echt aangevallen", zegt Pelleke tegen de stok. "O, graag gedaan hoor", zegt het stokje. Loebas blijft voor de vogel staan en Polleke en Pelleke komen er ook bij staan. "Wat ben jij een baas zeg, heb jij geen vriendjes?" vraagt Polleke. 
"Vriendjes? Wat zijn dat?" vraagt de zwaan. "Kun je die eten?"
"Nee", zegt Pelleke. "Vriendjes zijn je kameraadjes waar je mee speelt en waar je alles mee deelt." 
"Nou, die heb ik niet hoor", zegt de zwaan. "Willen jullie mijn vriendjes zijn?"

pollekeenpellekeopreis

About the author

Piet Hendrikx (1954) woont met zijn vrouw in Fijnaart. Na de PA en militaire dienst werd hij in 1977 benoemd in groep 3 op de Kennedyschool in Fijnaart. Hier werkte hij jarenlang in de onderbouw. Door het vertellen wist hij de aandacht van heel de klas te "vangen". Dat kon hij goed gebruiken bij het aanbieden van de cijfers 1 t/m 10. Voordat de kinderen de cijfers gingen schrijven, werd er steeds een verhaal verteld over de reis van Polleke en Pelleke.

Reviews

2016-10-19 11:50:09 | By: E&L | Rating:
Polleke en Pelleke hebben hun reis goed afgelegd en zijn heelhuids gearriveerd?Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Polleke en Pelleke op reis

Author:

Piet Hendrikx

Category:

Children books

Number of pages:

94

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

07-10-2016

ISBN:

978-94-022-2989-9 / 9789402229899

Price:

€ 19,50

Language

Dutch

Rating:

  • (1)