Cover voorkant
Het Verbond - Het huwelijksverbond tussen God en Zijn volk
Het Verbond - Het huwelijksverbond tussen God en Zijn volk

Het Verbond - Het huwelijksverbond tussen God en Zijn volk

Michelle Zichterman

Category: Religion
  • (2)

€ 20,50

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Het Oude en het Nieuwe Testament van de Bijbel lijken twee verschillende religies te ondersteunen. In het Oude Testament is Israël het volk van God. Zij moeten de wetten van Mozes naleven om met God in verbond te blijven. Het Nieuwe Testament lijkt vooral voor de christenen te zijn. Zij treden toe via Yeshua en worden geacht te geloven in de Zoon en ´de wet van liefde´ na te leven.
De Bijbel hoort niet in twee delen gesplitst te zijn. Het Woord is een geheel en alle schriften zijn met elkaar in harmonie. Aan de hand van oude Joods/Hebreeuwse huwelijkstradities wordt aangetoond dat het verbond van Abraham tot Yeshua dezelfde leer beschrijft.

From the book

Verkeerd begrepen
Er zijn veel verschillende culturen op de wereld, elk met zijn eigen gewoonten, gebruiken, normen en waarden. Sommige van die culturen hebben veel overeenkomsten maar er zijn ook culturen die zo tegengesteld zijn dat het lastig is om elkaar te begrijpen. Soms hebben dezelfde woorden hele andere definities.
Neem bijvoorbeeld een verhaal over een verjaardag waarin het woord ‘verjaardag’ of ‘geboortedag’ niet wordt gebruikt. Verjaardagstradities, zoals uitnodigingen, taart, kaarsjes, cadeautjes en felicitaties, worden wel beschreven, waardoor iedereen met dezelfde cultuur snapt dat het over een verjaardag gaat. Pas in het laatste hoofdstuk wordt het woord verjaardag gebruikt. Dan is de kans groot, dat de persoon die dit leest, die niet bekend is met deze viering van een verjaardag, daardoor denkt dat alleen het laatste hoofdstuk over een verjaardag gaat. En dat de rest van het verhaal over iemand gaat die ongezond eet en vaak visite heeft. Dit geldt ook bij het lezen van de Bijbel en Gods huwelijksverbond.

Een huwelijksverbond
De huwelijkstradities in het Westen hebben niet dezelfde rituelen en tradities als in de Hebreeuwse cultuur. Daarom is het voor personen die niet bekend zijn met de Hebreeuwse cultuur niet zo snel te herkennen wanneer de Bijbel wordt gelezen. Pas op het moment dat God spreekt over ‘Vrouwe Israël’ en een scheidingsbrief, wordt het duidelijk dat er een huwelijk is voltrokken. (Jeremia 3:8, 31:3)
Er zijn een aantal dingen wel duidelijk. Bijvoorbeeld dat God gescheiden is van Zijn volk, en dat Yeshua terugkomt als de Bruidegom, dit heeft een dieper verband. Er zijn veel meer teksten die slaan op het huwelijk en dat begint bij Abraham.

About the author

Michelle Zichterman (1988) komt uit Rotterdam. Ze groeide op in een christelijk gezin, met haar vijf broertjes en zusjes. Op 26-jarige leeftijd besloot ze om zich meer in haar geloof te verdiepen. Ze ontdekte dat er een groot verschil was tussen wat ze had geleerd over de Bijbel en wat er daadwerkelijk in stond. Deze kennis gaf haar geloof en relatie met God een flinke boost en inspireerde haar om dit boek te schrijven.

Reviews

2018-01-17 13:56:37 | By: Johanna de Leeuw | Rating:
Heb de twee afleveringen op You Tube beluisterd. Heel fijn en leerzaam om het huwelijksverbond op deze manier uitgelegd te krijgen. Bedankt!

2016-10-17 20:59:09 | By: M.K. Ties van der Graaf | Rating:
Makkelijk te lezen, goed onderbouwd en een plezier om te lezen, voor degene die dit onderwerp nog niet eerder hebben bestudeerd een "eye-opener".Write your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

Het Verbond - Het huwelijksverbond tussen God en Zijn volk

Author:

Michelle Zichterman

Category:

Religion

Number of pages:

148

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback A5

Release date:

07-10-2016

ISBN:

978-94-022-2981-3 / 9789402229813

Price:

€ 20,50

Language

Dutch

Rating:

  • (2)