Terugkeer naar Bali

Betty Toonen

Categorie: Reizen

€ 17,00
Gratis verzending
Levertijd drie tot vijf werkdagen (Nederland en België)

Samenvatting

Betty Toonen ging 28 jaar geleden voor het eerst op reis naar het Indonesische eiland Bali. Men noemt Bali ook wel een parel van mooie mensen met hun ceremonies en hun spiritualiteit. Ze was zo in de ban van dit eiland dat ze verschillende keren terugkeerde. De leuke ontmoetingen met de armoedige, maar vooral gastvrije bevolking deden haar besluiten daar iets van vrijwilligerswerk te gaan doen; Engelse les geven aan kinderen. Het was niet alleen een verrijking voor hen, maar ook voor haarzelf. Maar is er nog wat over van datgene dat ze daar de eerste keer vond?

Uit het boek

Toen we er eenmaal waren, klommen we een heuvel over en kwamen we uit op een heel leuk baaitje omringd met palmbomen. We hebben er heerlijk gezwommen en bij een eenvoudig warunkje gegeten. Met Komang reed ik weer terug via een mooie kustroute. Ik had nog wel even willen douchen, maar werd bij het schooltje afgezet.

Vrijdag was er officieel geen les. We gingen toen met de brommer op weg naar ’t weeshuis in Gianyar, dat ook onder de organisatie viel. We waren nog maar net goed en wel onderweg toen we een lekke band kregen. Gelukkig was er gauw hulp nabij; in de buurt was een werkplaatsje waar de band vervangen kon worden.
Eenmaal in Gianyar bleek het nog niet zo gemakkelijk het weeshuis te vinden. Net toen we wat aan mensen wilden vragen, kwamen we Nashan tegen. We hebben hem achterna gereden tot aan het weeshuis. Daar aangekomen, kwamen er al gauw kinderen aan met Engelse boekjes. Toen hebben wij ze wat voorgelezen; ze waren heel leergierig en ontvankelijk. Binnen een mum van tijd had je al een kindje op schoot. Later zijn we met hen gaan wandelen naar een speelplaats.

Over de auteur

Betty is in 1961 in de stad Groningen geboren. Na haar secretaresseopleiding heeft zij drie jaar in dit vakgebied gewerkt. Dit bleek achteraf niet helemaal de juiste keuze te zijn geweest. Zij heeft nog wel een tijdje Engels gestudeerd. Uiteindelijk ging ze met asielzoekers werken, met name met kinderen. Momenteel geeft ze alweer meer dan drie jaar creatieve workshops aan kinderen op het AZC te Delfzijl. Ze mag graag reizen en is altijd heel erg geïnteresseerd geweest in spiritualiteit, en dat vond ze in het begin op Bali. Dit Indonesische eiland heeft haar enorm geïnspireerd tot het schrijven van haar boek.

ReviewsSchrijf uw eigen beoordeling

:
:
:
 

Productinformatie

Titel:

Terugkeer naar Bali

Auteur:

Betty Toonen

Categorie:

Reizen

Aantal pagina's:

70

Geïllustreerd:

Ja

Uitvoering/Formaat:

Paperback A5

Verschijningsdatum:

18-11-2016

ISBN:

978-94-0223-116-8 / 9789402231168

Vaste prijs:

€ 17,00