Cover voorkant
De weg die wij gaan - Verschillende wegen
De weg die wij gaan - Verschillende wegen

De weg die wij gaan - Verschillende wegen

Geurt van Elk

Category: Spirituality

€ 19,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

De mens vraagt zich af: “Waar kom ik vandaan?” (Herkomst). En: “Waar ga ik naartoe?” (Bestemming). Vanaf zijn bestaan heeft hij opgekeken naar een Hogere Macht. De mens zag zijn eindigheid. Zag ook vaak hoe het verkeerd gaat: ziekte, oorlogen, terreur, misdaad. De een krijgt veel ellende, de ander weinig tot niets. Niet alle levenspaden zijn hetzelfde. Hoe komt dat? Bestaat God en zo ja, waarom laat hij het zo gebeuren? Jan van Lier en Geurt van Elk behandelen deze en andere vragen, na acht jaren mailcorrespondentie. De ondertitel “Verschillende wegen” geeft aan dat hun wegen niet parallel lopen.

From the book

Na hun pensioen begonnen de twee neven in 2007, bij toeval, een maildiscussie naar aanleiding van een zeer persoonlijk Credo, uitgesproken in de Nijmeegse Boskapel. (geloofsbelijdenis in de katholieke kerk). Geurt dacht dat Jan dat een mooie tekst zou vinden. Deze tekst kwam recht uit het hart van de schrijver. Er hing in die Boskapel een bijzondere sfeer, een heel aparte spiritualiteit. Iets wat je in de meeste kerken mist. Warmte! Die groep daar straalde op zo’n manier warmte uit, dat het leek of God dat zelf deed. Er was sprake van een liefdevolle God in die Boskapel, door de warmte van de mensen daar.
 
De reactie van Jan was als volgt. Hij maakte duidelijk, dat dit niet het officiële Credo van de R.K. kerk was. En zo ontstond er een (soms diepgaande) discussie tussen de beide neven. Van het een kwam het ander. Het mooie ervan was dat beiden de ander in zijn waarde lieten. Het was niet een soort missie die bedreven werd, maar een uitwisseling van argumenten en inzichten en gevoelens. Er was en bleef wederzijds respect.

About the author

Geurt van Elk (1940) (midden) woont in Doorwerth. Hij werd geboren in Arnhem bij de Brug die te ver bleek in 1944. Tussen puin en glas evacueerde hij als vierjarig jongetje voor zeven maanden naar Barneveld bij zijn neef Jan. Hij studeerde na de oorlog, na zijn schoolopleidingen aan de R.K. Kweekschool Insula Dei te Arnhem. Hij is getrouwd, heeft drie kinderen en vier kleinkinderen. Hij werkte in het Tielse en Arnhemse onderwijs, waarvan 30 jaar als directeur van een lom-school. Na zijn pensioen begon hij een maildiscussie met Jan van Lier (1932) (links). De illustraties van Ton Kramer (1941) (rechts) vormen als het ware een derde weg in het boek.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De weg die wij gaan - Verschillende wegen

Author:

Geurt van Elk

Category:

Spirituality

Number of pages:

128

Illustrated:

Yes

Format/size:

Paperback A5

Release date:

21-10-2016

ISBN:

978-94-022-2992-9 / 9789402229929

Price:

€ 19,99

Language

Dutch