Cover voorkant
De avonturen van Maarten en zijn vrienden
De avonturen van Maarten en zijn vrienden

De avonturen van Maarten en zijn vrienden

Willem J. de Wilde

Category: Stories

€ 21,99

Free shipping

Delivery between two and five working days (the Netherlands and Belgium)

Summary

Een storm, een schipbreuk en stranding op een tropisch eiland zijn het begin van de avonturen van Maarten en zijn vrienden. Ze ontmoeten op het eiland vijf meiden die een jaar eerder hetzelfde lot ondergingen. Door de gevolgen van een volgende storm kan de reis naar huis beginnen. Een oom in Amerika bouwt campers en caravans. De vriendenclub mag een caravan en camper in Frankrijk testen, maar dat loopt anders. Na enkele jaren krijgen de meiden heimwee naar het eiland en met zijn allen gaan ze op zoek naar hun eiland. Eenmaal aangekomen blijkt het eiland niet meer onbewoond.

From the book

‘Juist dat zeg ik, toen heb ik dat trauma opgelopen en dat kan alleen herstellen door deze kuur’, verklaarde Maarten.
‘Er lopen meer idioten vrij dan dat er vast zitten.’ Ondanks alles werd er weer gelachen in de camper.
Renee zat met haar hand in het verband. En Caroline en Brigitte moesten rustig aan doen en veel rusten. Vermoedelijk een lichte hersenschudding. Er werd zwijgzaam gegeten. Frank was het die, na het eten, Maarten er aan herinnerde dat hij nog iets moest bespreken.
‘Dat klopt als alles is opgeruimd dan laat ik jullie wat zien.’
De tafel werd afgeruimd en schoongemaakt. Ze keken allemaal vol verwachting naar Maarten. Hij legde een grote autoroute kaart op tafel.
‘Het is nu twee uur. Het lijkt mij vandaag maar beter om hier te blijven zitten. Het heet hier Dompierre les Ormes. Mijn ouders bezitten hier in Nice een grote villa, met eigen zwembad en eigen stuk strand. Die bungalow staat deze zomer leeg. Hier bij Nice ligt de plaats Antibes. Ik stel voor dat we morgen vroeg naar Antibes rijden volgens de route Clermont Ferrand, St Etienne, Valence, Avignon, Aix en Provence, Cannes en Antibes. Daar zetten we dit rijdend spul neer en stappen over in de Ford en rijden naar de bungalow in Nice. Daar belt Brigitte haar oom en wij blijven vakantie houden in Nice. Dan kan de man zelf kijken wat hij met zijn geboefte doet en kan hij de kluissleutel krijgen. We komen misschien dan ook nog aan vakantie toe. Ik wil niet ondankbaar lijken, maar de toestanden die we vandaag hebben meegemaakt, zijn iets te veel spanning voor een testrit met een camper en een caravan.’
Maarten keek de kring rond. Brigitte had een glinstering in haar ogen die ook op tranen konden duiden. Caroline zat met gebogen hoofd en wilde eigenlijk liggen en rusten. Karel en Frank, die reeds bekend waren met de villa van de familie Martens, keken enthousiast. Marga keek bezorgd naar Caroline en Brigitte en Yvonne trok een wenkbrauw op.

About the author

Willem J. de Wilde (1955) schreef op het eerste VCL in Den Haag artikelen in de schoolkrant en bij een grote verzekeraar artikelen in het personeelsblad. De verhalen schreef hij voor zijn kinderen, om ze te stimuleren meer te gaan lezen. Het verzekeringsvak heeft hij verlaten en runt nu met zijn vriendin een horecabedrijf in Rijkevoort.

ReviewsWrite your own review

:

Your email will only be used for the given review

:
:
:
 

Product information

Title:

De avonturen van Maarten en zijn vrienden

Author:

Willem J. de Wilde

Category:

Stories

Number of pages:

216

Illustrated:

No

Format/size:

Paperback 16 x 24 cm

Release date:

09-09-2016

ISBN:

978-94-022-2801-4 / 9789402228014

Price:

€ 21,99

Language

Dutch